bookmark 20 shows style1 City date_range 7 July 2023 - 25 August 2023

Arkivet

Välkomna in i under takbjälkarna för fjortonde året i rad! Denna gång bjuder vi på alldeles nyskriven, underhållande och överraskande dramatik ARKIVET av Göran Parkrud.

I arkivet på företaget HSF - Historien, Samtiden och Framtiden arbetar Berit, Veronica och Nils, tre på olika sätt tämligen ensamma människor. De längtar alla på sitt sätt efter närhet och mening, men sitter fast i sin tillvaro i livet och på arkivet. Arbetet går ut på att arkivera människors drömmar för framtiden. Kravet på tempo och lönsamhet är högt, men ledningen lyser med sin frånvaro.
Så en dag dyker en ny person upp med leverans av arkivmaterial. Vem är han? Hur ser framtiden egentligen ut för arkivet? Vad är värt att sparas? Får drömmar plats?

Arkivet är en underhållande, överraskande och bitvis absurd berättelse om ensamhet, längtan, arbete och drömmar.
 
Spelas i Magasinet på Tofta Herrgård 8 juli till slutet av augusti 2023.
 

Medverkande: Jill Ung, Susanna Helldén, Carl-Markus Wickström och Martin Nick Alexandersson


Manus och regi: Göran Parkrud
Scenografi och kostym: Ida-Lovisa Rudolfsson
Ljus: Beate Persdotter Løken
Ljud: Amanda Nord

Dekorsnickare: Stefan Westerberg
Producent: Susanna Helldén
Grafisk Form: Anders Wennerström
Affischfoto: Karin Wildheim

För info om Arkivet: info@teatertofta.se eller 073-370 18 56
För info och bokning av teatersupé och övernattning: www.toftaherrgard.se, 0303-225805, info@toftaherrgard.se

Teaterbaren i Magasinet är öppen från ca kl 18.30.

 

Teaterbaren!
Missa inte den fina teaterbaren i Magasinet, som är öppen en timme innan föreställning. Kom gärna innan och ta något svalkande att dricka. Det finns gott om plats med avstånd i den mysiga trädgården och även ett mindre antal bord i baren. Förutom öl, vin och övriga drycker finns smörgåsar, kvällens fika och lite annat smått och gott.
Förbeställ gärna dryck och snacks till pausen, det går att swisha på plats i Magasinet.
Mer info finns på Tofta Herrgård Magasinet.

Teatersupé på herrgården!
Det finns också möjlighet att njuta av en matupplevelse utöver det vanliga uppe på herrgården innan föreställningen. Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, och kockarna komponerar menyerna baserade på säsongens allra bästa råvaror. Boka sittning kl. 17.00 så hinner ni med en god middag innan kvällens dramatik tar sin början i Magasinet.
För mer info och bokning av teatersupé och övernattning: Tofta Herrgård, 0303-225805, info@toftaherrgard.se

Tillgänglighet
Då vår spelplats finns i en tillfällig evenemangslokal har vi små möjligheter att göra permanenta anpassningar, men tveka inte att kontakta oss, vi gör vad vi kan för att hjälpa till!
 
Rullstol
Det finns ingen hiss till spelplatsen som är på våning två i Magasinet, men har du möjlighet att lämna rullstolen på markplan så hjälper vi mer än gärna till uppför trapporna. Tyvärr finns det inte möjlighet att ta in rullstolar och permobiler.
 
Hörsel- eller synnedsättning
I Magasinet sitter alla i publiken nära scenen och hörbarheten är god, men boka plats på bänkrad 1 för att komma så nära som möjligt.
 
Vid andra frågor gällande tillgängligheten kontakta oss gärna på info@teatertofta.se


Föreställningen görs med stöd av Kungälvs kommun, Västragötalandsregionen, Sensus och Tofta Herrgård.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla