bookmark 3 shows style1 City date_range 18 August 2023 - 18 August 2023

The Tallest Man on Earth - Wanås Music & Arts

Den 18 augusti är det världspremiär för Wanås Music & Arts som vid första tillfället gästas av The Tallest Man on Earth - en av världens mest uppskattade singer-songwriters och därmed en av vårt lands största musiksuccéer. Konceptet tar sikte mot en unik kulturupplevelse som kombinerar konst, musik, natur, historia och gastronomi i en förtrollande miljö. Wanås Music & Arts är resultatet av ett samarbete mellan Wanås Konst, Wanås Restaurant Hotel, Wanås Gods och upplevelsebyrån Paraply, som alla delar en passion för att skapa oförglömliga, hållbara och inspirerande upplevelser som främjar möten, kreativitet och kultur.

 

Biljetter och upplevelsepaket

 

Biljetter till Wanås Music & Arts är limiterade och erbjuds i flera kategorier. 

Entré till Wanås Konst samt konserten med Tallest Man on Earth ingår i alla biljetter och paket.

Åldersgräns 13 år med hänsyn till Socialstyrelsens regler kring decibelnivåer. Barn under 13 år är välkomna i målsmans sällskap men måste bära hörselkåpor under konserten. Med anledning av evenemangets begränsade kapacitet måste alla inneha biljett oavsett ålder.

 

Music & Arts Experience: 695kr + serviceavgift

Entré till hela upplevelsen på Wanås - konsten, godset och konserten. Aktuellt konstprogram uppdateras löpande och finns att fördjupa sig i på www.wanaskonst.se. Inkluderar konsertbiljett och entré till Wanås Konst 18 augusti.

 

Foodie Experience: 1 445kr + serviceavgift

Njut av en menagerie av smaker i en unik kombination av konst, musik och mat. Fördjupa dig i den lokala gastronomin med en inledande trerätters middag på Wanås restaurang som förhöjer dina sinnen. Dryckespaket tillkommer och betalas på plats. Läs mer om Wanås Restaurant Hotel www.wanasrh.se. Inkluderar konsertbiljett och entré till Wanås Konst 18 augusti. Eventuell specialkost meddelas senast 1 augusti via mail till wanas@paraply.se - vänligen notera att vegansk kost ej är möjlig. 

 

Boutique Hotel Experience: 6 390kr + serviceavgift (Gäller för två personer) 

Förvandla din Wanås-upplevelse till en lyxig helg genom att boka vårt Boutique Hotel-paket för två personer. Det inkluderar övernattning i dubbelrum på magiska och intima Wanås Hotel, middagsupplevelse i restaurangen, frukost och entré till Wanås Konst både 18-19 augusti. Läs mer om Wanås Restaurant Hotel på www.wanasrh.se. Paketet är limiterat till endast 11 bokningar och inkluderar dubbelrum, frukost, trerätters middag, konsertbiljett och entré till Wanås Konst. Eventuell specialkost för middagen meddelas senast 1 augusti via mail till wanas@paraply.se - vänligen notera att vegansk kost ej är möjlig. 

 

Tillgänglighetsanpassad plats (t.ex rullstolsbiljett inkl. ledsagare) bokas via oskar@paraply.se.

 

Autentiska biljetter säljs endast via denna Nortic-sida. Se upp för falska och dyra andrahandsbiljetter!

 

Hålltider

 

18 augusti 2023

 

🕰 10.00 Wanås Konst öppnar - möjlighet att hämta ut Music & Arts-armband och uppleva Wanås Konst och Skulpturpark under hela dagen

🕰 15.00 Incheckning för hotellgäster med Boutique Hotel Experience

🕰 16.00 Busstransfer Kristianstad C till Wanås (boka ToR vid biljettköp alt. via kagansbuss.se)

🕰 17.00 Insläpp till restaurangen för middagsgäster med Foodie Experience

🕰 17.30 Insläpp till konsertområdet

🕰 17.00 - 19.00 Wanås Konst håller extraöppet för konsertgäster i sin entréloge, café och shop.

🕰 20.00 Konsertstart The Tallest Man on Earth

🕰 21.45 Busstransfer avgår mot Kristianstad C (restid ca 30-40 minuter)

 

19 augusti 2023

 

🕰 11.00 - Utcheckning hotellgäster

 

Ta dig till och från Wanås Music & Arts

 

Buss-transfer

I samarbete med Kagans Buss anordnas buss-transfer mellan Kristianstad C och Wanås Music & Arts. Du når Kristianstad C med både Blekingetrafikens- och Skånetrafikens tåg samt SJ. Buss-transfer kan bokas i samband med ditt biljettköp eller via kagansbuss.se. Busstransfer kostar 200kr/person för tur- och returbiljett. Transfer kan endast bokas i förhand fram till 17 augusti.

 

Adress

Wanås Music & Arts äger rum vid Wanås Slott med hotell, restaurang, skulpturpark och konstcentrum.

 

Vägbeskrivning med egen bil 

Sök på Wanås Slott, Wanås Hotel eller Wanås Konst på din gps, Google Maps eller liknande appar.

 

Koordinater till Wanås 56°11'16.1"N 14°02'44.2"E

 

Parkeringsplats

Reser du in med egen bil finns parkeringar i anslutning till Wanås. Våra värdar guidar dig på plats.

 

Mat & Dryck

Det går bra att ta med egen mat och snacks till evenemanget. Ytorna lämpar sig väl för picknick på egen medhavd filt eller i brassestol. Medhavd dryck är ej tillåten då hela konsertområdet tillhör Wanås Restaurant Hotels serveringsområde som erbjuder ett varierat utbud av drycker, exempelvis naturvin, öl från lokala bryggerier och annat läskande gott.

 

Ej tillåtna föremål

För din och andras säkerhet och trygghet är det inte tillåtet att ta med följande saker in på evenemangsområdet: stora väskor, paraplyer, systemkamera, utrustning för professionell ljudupptagning, husdjur, glasflaskor, aluminiumburkar, termosar, plastbestick, metallbestick eller knivar (träbestick är tillåtna) , fällbord, grillar, fasta skrymmande stolar samt farliga eller spetsiga föremål.

 

Artwork: Leo Åkesson, Paraply
Verk från Wanås Konst: Gunilla Bandolin, 'Pyramiden', (1989/1990)
Foto: Neil Goldstein

 

___________________________________________________________________________

 

 

Om Wanås Konst

 

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Det finns idag 70 permanenta konstverk i samlingen – producerade för Wanås Konst. I början låg fokus på skulptur av nordiska och amerikanska konstnärer. Idag är perspektivet vidgat mot världen utanför väst och omfattar också andra kreativa discipliner som dans, design och skrivande. Det förmedlande, pedagogiska och tillgänglighetsskapande arbetet är starkt och växande.

 

Om Wanås Restaurant Hotel

 

Wanås Restaurant Hotel ligger i två kulturbyggnader från 1700-talet på Wanås i Skåne. Wanås har en historia som går tillbaka till medeltiden och är idag omgivet av den internationellt uppmärksammade skulpturparken Wanås Konst. Hotellet har elva personligt inredda rum där nordisk design möter hållbarhet med material och produkter från trakten. Restaurangen är influerad av platsen med vilt, bär, svamp och örter från skogen, och med ekologiska produkter från gården på Wanås som mjölk, nötkött och grönsaker. Wanås har en lång historia av att välkomna gäster och konstälskare. Wanås Restaurant Hotel fortsätter traditionen och välkomnar besökare från nära och fjärran året runt för att uppleva god mat, spännande möten, natur, historia och samtidskonst.

 

Om Wanås Gods

 

Godset Wanås vid Knislinge, 20 km norr om Kristianstad, har en historia som sträcker sig över ett halvt millennium. Den ursprungliga borgen uppfördes under senare delen av 1400-talet och under 1500- och 1600-talen spelade Wanås en central roll i krigen mellan Danmark och Sverige.

 

1700-talet var den största omdaningsperioden i Wanås historia då omfattande byggnadsarbeten genomfördes. Slottet fick sitt nuvarande utseende vid ombyggnaden år 1708 och är nu en privatbostad för familjen Wachtmeister som driver godset i åttonde generationen. Parken är öppen för besökare året om och i den gamla stallbyggnaden finns en permanent historisk utställning. Wanås Gods AB bedriver mjölk- och nötköttsproduktion, skogs- och jordbruk, jakt och viltvård samt fastighetsförvaltning. Skogsmarken på godset har skötts enligt uthålliga principer i mer än 100 år, och sedan 1999 är skogarna miljöcertifiera

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla