bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Nyuppsättning Nostradamus

Kalas bokas här: https://forms.gle/sig3eCY9NxbHAqxd6

 

Det är en mörk tid när Nostradamus sitter lutad över sina pergament och präntar ner sina visioner om framtiden. Hans Frankrike är mitt uppe i den sena medeltiden. Pesten härjar fritt bland Europas folk. Nitiska präster slår skoningslöst mot alla oliktänkare. På det franska hovet har man så smått börjat leka renässans och har ingen lust att tänka på vare sig pest eller inkvisition.


Som läkare kommer Nostradamus dagligen i kontakt med pestens offer. Som spåman tyngs hans axlar av hotet från inkvisitionen. Och Hitler. Och tredje världskriget. Och telefoner utan tonval. Det finns många viktiga frågor för Nostradamus. Tyvärr går större delen av tiden åt till så världsliga saker som att hålla sig ifrån brinnande bål.

Det är en mörk tid och året är 1559. Snart decennieskifte. Nostradamus har just fått ett brev från den franska drottningen. Hon har hört talas om hans förmågor och erbjuder honom en tjänst som siare vid hovet. Det ser inte så mörkt ut längre. Är det inte en gatlykta där borta?

Så sa pressen förr:
“...ett av de bästa spexen i historien - åtminstone på 90-talet...” — Kai Martin, GT
“Proffsigt och fartfyllt.” — Sylvia Kadri, VLT
“...utan alltför stora skavanker eller mera noterbara kreativa skråmor.” — Rolf Nilsén, Norrbottenskuriren
“...också ett spex att charmas av.”  — Magnus Ericsson, Barometern

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla