bookmark 1 show style1 City date_range 8 July 2023

Celso Paco & Dynamo de Luxe

I centrum står sångaren, slagverkaren och kompositören Celso Paco, född och uppvuxen i Moçambique, men sedan många år bosatt i Sverige. Runt honom samlas fyra svenska musiker med mycket varierade bakgrunder och erfarenheter, men med den gemensamma viljan att sprida gruppens speciella musik och sound till en stor, varierad och dansande publik!

 

Celso Paco är starkt påverkad av musiken och danserna från sitt hemland. Han tolkar både traditionella sånger och populärmusik från trakterna kring hemstaden Maputo, men har också inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Förutom övriga afrikanska stilar har även den internationella rock- och jazzscenen gjort starkt intryck på honom vilket också avspeglas tydligt i gruppens sammansättning och uttryck. I sina låtar sjunger Celso om personliga upplevelser och reflektioner. Språket varierar, ronga, shangani, chope (lokala språk från södra Moçambique), portugisiska, engelska och franska.

Oavsett var musiken har sitt stilmässiga ursprung så är Celso Paco & Dynamo de Luxe besjälade av den afrikanska musikens poesi, groove och energi. Materialet är till största del Celso Pacos musik, men musikernas idéer och olika bakgrunder har fått styra in musiken på ibland helt nya spår och det som kommer ut är något väldigt eget. Lyssna, njut och dansa!

 

För mer information om evenemang och tillgänglighet på Skottvång, var vänlig besök vår hemsida: https://skottvangsgrufva.com/

 

Har ni frågor om biljettpriser för barn så maila oss på: info@skottvangsgrufva.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla