bookmark 12 shows style1 City date_range 21 June 2023 - 8 July 2023

Frankenstein

I viljan att gå över gränserna för vad människan i allmänhet och han själv i synnerhet kan uträtta skapar Victor Frankenstein liv. Vad för sorts liv har vi alla i bakhuvudet. Han skapar ett monster. Ett aggressivt monster, ett hotfullt, deformerat monster. Någon att fly från eller oskadliggöra. Vem monstret är, vad monstret drivs av, är vi färre som minns.


I en lågintensiv skräckföreställning gestaltas Mary Shelleys 205 år gamla klassiker i en ny tolkning. Historien handlar om Frankenstein, vetenskapsmannen som inte bara vill göra sitt namn odödligt utan övervinna döden i sig. I sin forskning sätter han ihop en varelse av likdelar tagna från såväl människor som djur. Han lyckas ge varelsen liv, men fylls av sådant äckel att han överger den. Frankenstein börjar dock tro att han är förföljd och då personer i hans närhet mördas väcks en obehaglig misstanke att det är monstret han väckt till liv som är skyldig. Frankenstein fylls med fasa och ställer sig frågan om vilket ansvar han själv bär för monstret han skapat och dess konsekvenser.


Frankenstein blir den femte i ordningen av klassiska verk som Undantaget sätter upp. Föreställningen spelas på Östersunds Teaterverkstad på Bangårdsgatan 5 i Östersund. 


Föreställningslängd: 2 timmar 20 min inklusive paus. 
Premiär: 21 juni
Spelplats: Östersunds Teaterverkstad, Bangårdsgatan 5 i Östersund
Från 11 år 

 

FRANKENSTEIN
Fritt efter Mary Shelley
Dramatiserad av: Manne Hedén
Regi: Martin Johansson
Scenografi och illustration: Helene Gedda
Kostym: Sanna Bodén 
Ljusdesign: Martin Norin

Tekniker: Nicklas Linnes
Ljudläggning: Per Alexander Esbjörnsson
Mask: Jessica Hedin
Scenfoto och videoproduktion: Henrik Ljusberg

Medverkande
Frankenstein m fl: Jonas Jonsson
Monstret m fl: Aleksa Lundberg
Elizabeth m fl: Julia Dehnisch

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla