bookmark 17 shows style1 City date_range 19 July 2023 - 19 August 2023

Kling - Ett liv för glass

Harry Kling skrev svensk glasshistoria – en okänd bagare som blev Sveriges första stora glasskreatör och glassfabrikant. Musikalen är en unik möjlighet att uppleva rockabilly, akrobatik, komedi, dans live på scen. Sedan 1950-talet sprider Kling kall och smakfull glädje med sin glass nu är det dags att hylla honom. 

 

Sveriges enda Rockabilly och världens första glass musikal har urpremiär i sommar 2023 på Smofa, Forsviks Bruksteater. Fullpackad med komedi, musik, dans, akrobatik och glass! Glasskreatören Harry Klings unik smakfull värld syns för första gången live på en teaterscen.

 

I föreställningen finns glädje, danslängtan och livslust blandat med viljan att förändra något i människorna. Yttre och inre världar som visar grå realism och färgglad fantasi möts genom hänförande akrobatik, svängig dans, stor komedi och framför allt Rockabilly och Rock'n'Roll musik. Kling – Ett liv för glass bjuder på goda smaker, skoj, närhet, frihet och humor genom tre decennier. 

 

Musikalen är en unik möjlighet att uppleva rockabilly live på scen. Inspirerad av 50-talets rock’n’roll-era blandas olika musikstilar till ett hett och roligt rockabillysound. Rockabilly är en så kallad fusiongenre som kombinerar rock och hillbilly, med inslag av swing, boogiewoogie och rhythm and bluesinfluenser. 

 

Kling – Ett liv för glass är berättelsen om hur Harry Kling upptäckte sin kärlek och passion att skapa nya recept till olika sorters glass. Kling Glass är känd för att sprida positiva upplevelser till flera generationer oavsett ålder, kön och nationalitet. På ett roligt och lättsamt sätt visar musikalen hur en enskild individ kunde sprida glädje och hopp till tusentals människor i Sverige efter krigets slut utan att ha en personlig relation till någon av dem. Berättelsen, som är baserad på verkliga händelser, hämtar kraft i tron på sig själv och sitt arbete, djup i sorgen och förväntan i glasspassionen. 

 

Musikalen om Harry Kling belyser också flera av dagens samhällsutmaningar; problematiken för kvinnor att få gehör i samhället på 50-talet (#metoo), dåtidens #blacklivesmatter på den svenska landsbygden samt miljöarbetet som Harry Kling startade redan för 70 år sedan. Pop 74 var Sveriges första apelsinglass med chokladöverdrag, Rumrussin var en av Sveriges första glass med alkohol och Dinétårtan säljs fortfarande över hela landet.

 

Tillsammans med sin familj och sina arbetskamrater skapade den mångfaldige Harry Kling svensk, smakfull historia, kom och upplev världens enda glass-Rockabilly-musikal live på scen i Forsvik!

 

Föreställningen spelas på svenska.

Rekommenderad från 6 år.

 

Produktionen realiseras med stöd av Kulturrådet. 

 

Preview 19 & 20  juli 2023 kl 19

Premiär A 22 juli 2023 kl 19

Premiär B 23 juli 2023 kl 15

 

Scen Smofa, Forsviks Bruksteater, Bruksvägen 2, 54673 Karlsborg

Längd cirka 2 tim och 30 min, en paus, fika och dryck kan köpas i baren (alkoholtillstånd)

Pris 50-360 kr

Kontakta oss för grupprabatter (från 10 personer) genom info@smofa.se

 

Idé, Bok & Regi KOLJA SCHALLENBERG 

Musik EDWIN GRAY & GUS NICHOLSON

Låttexter Kat Eaton

Översättning NN

Musikalisk Ledning NN

Konstnärlig Producent VICTOR DAGGBERG för SMOFA

 

För dagsaktuell information om föreställningen se www.smofa.se 

Vi garanterar inte att vissa artister ska spela särskilda karaktärer på alla föreställningsdagar. 

 

Vi håller oss till gällande lag. Vi ser gärna att du kommer till oss med omsorg om dig själv, andra besökare och anställda. Stanna hemma om du känner dig sjuk och undvik nära kontakter. Enskilda rekommenderas att vaccinera sig mot covid-19 och influensa. Information om hur du vaccinerar dig finns på 1177. 

 

Observera att återköp enbart kan ske om du har köpt en avbeställningsförsäkring via Nortic samt om din avbeställning uppnår försäkringsvillkoren. Notera att försäkringsbolaget kräver intyg som stödjer orsaken till avbeställningen. Du kan läsa mer om försäkringen HÄR https://nortic.zendesk.com/hc/sv/articles/360017976318


Observera att Smofa inte säljer egna avbeställningsskydd och därför inte står för avbeställning/ombokning. Om Smofa måste ställa in föreställningar står Smofa för återbetalning eller liknande.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla