Select

En kväll i Sven-Bertils anda Augustifamiljen med Edda Magnason-förstärkta med Henrik Wallgren och Lisa Långbacka mfl

Röda Salongen, Hässleholm

02 November 2024 18:00

 

"Sanslöst svall när Augustifamiljen hyllar Sven-Bertil Taube"- 5 av 5 i DN

”När Augustifamiljen, Edda Magnason och Henrik Wallgren hyllar Sven-Bertil Taube på Stora teatern är det med en ljuvligt mångfacetterad konsert som på det mest kärleksfulla sätt levandegör länkarna till en svunnen epok i svensk underhållning”. -Martin Nyström, DN 10/9–23.

 Betyg 5 av5 ”Augustifamiljen lockar fram det allra bästa ur Edda Magnason när de tillsammans med Henrik Wallgren och stråk och blås hyllar Sven-Bertil Taube på Stora teatern på ett förnämligt finstämt sätt.” - Daniel Claeson, GP 16/10–23

AUGUSTIFAMILJEN är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Med 10 år i På Spåret, samt många TV-konserter tex Victoriakonserten har bandet fått en speciell plats hossvenska folket, och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Men den gången Sven-Bertil var med dem i På Spåret och för första gången offentligt framförde Everts ”17e balladen” gjorde starkt intryck på dem. Här förstärks bandet bla av fantastiska LISA LÅNGBACKA på dragspel. 
EDDA MAGNASON blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar.  Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund förbluffade såväl kritiker som en storfilmpublik. Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och aura, hela tiden sökande vidare i musiken - o även på teaterscen. Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger, bla i SVT’s På Spåret 
HENRIK WALLGREN är en omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö, Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. Här står han för inspiration, regi, sång och recitation.

Längd: ca 2 h inkl paus

För bokning av rullstolsplatser vänligen kontakta biljettkassan i Hässleholm Kulturhus på tel 0451-26 66 70.