Select

Mikaelidansen 3 okt - SPEL-kurs och kväll

Nygatan 6, Växjö

03 October 2021 09:00

 


Mikaelidansen 2-3 oktober
Nygatan 6

Som vi har längtat och väntat och väntat och längtat, nu smäller det!!!

Med kroppar och instrument fyllda av abstinens välkomnar vi Ami Dregelid, Fredrik Lundberg och Jonas ”Jalle” Hjalmarsson till en helg fylld av dans och spel. Visst vill du vara med?!

 

DANSKURS med Ami och Fredrik

På danskursen kommer vi att dansa, lyssna och pröva, hitta balansen, timingen, och tyngden, dansa runt en och en och tillsammans. Vi övar på tekniken och hittar samspelet med musiken, allt för att hitta ett funktionellt, avspänt, musikaliskt sätt att dansa.

 

Både Ami och Fredrik har stort intresse av dans, dansspel och spel och hur musiken och dansen fungerar ihop. ”Vi tycker att det är roligt att undersöka och prova oss fram, tillsammans med kursdeltagarna.”

 

Ami Dregelid är dansare och pedagog med stor lust att möta folk som vill lära sig att dansa eller utveckla sitt dansande. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern centrala och hon har under många år undersökt och utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar. Ami undervisar på Eric Sahlströminstitutet i Tobo, på Kungl musikhögskolan i Stockholm, på Dans och Cirkushögskolan samt har kortare kurser både i Sverige och i Norge. 

 

Fredrik Lundberg är spelman och pedagog med musikaliska rötter i Värmland och gränstrakterna mot Norge. Han är en eftertraktad spelman med välkänt danssväng. Fredrik undervisar på heltid, främst inom Musikskolan i Arvika men också på Malungs folkhögskola och på helgkurser både i Sverige och utomlands.

 

På danskursen jobbar vi med metoder som tar hänsyn till gällande restriktioner som råder pga pandemin.

 

SPELKURS

Spelkurs med Jonas ”Jalle” Hjalmarsson
"Inga konstigheter; jag lär ut några låtar, sedan spelar vi på och försöker få det att låta bättre och bättre. Jag brukar komma in på exempelvis sväng, driv, frasering och ornamentik, med utgångspunkt i de låtar vi lär ut.”


Jonas Hjalmarsson (Jalle): Hans musikaliska hemmaplan ligger geografiskt i norra Dalarna. Några musikaliska förebilder: Gössa Anders Andersson (Orsa), Gunnar Orre (Älvdalen), Päkkos Gustaf (Bingsjö) och Spak Erik (Särna). Bred erfarenhet att undervisa, framförallt vuxna, från nybörjare till avancerad nivå.
Lyssna på Jalle & Fredrik på www.jonashjalmarsson.com

-----

 

För att så många som möjligt av oss ska få chans att delta arrangeras två fristående kursdagar, lördag 2/10 respektive 3/10. Tiderna är 10.00 – ca 21.00 på lördagen respektive 09.00 – ca 20.00 på söndagen. Du ges kurs under dagen följt av en kortare konsert och sedan får du som kursdeltagare chans att dansa till spel av Jalle och Fredrik och fortsatt inspireras av Amis dans fram till ca 21.00/20.00.

 

Plats att kunna äta medhavd lunch finns på Nygatan, dock ej tillgång till uppvärmning av mat. Innan spel till dans har vi en längre paus, ca 2 tim, då var och en får ge sig ut på stan för middag. 

 

Kursavgift: 

Ordinarie 500 kr

Medlemmar i Valshuset 400 kr