Select

There are no active shows

Det blir en augustikväll som sent ska glömmas när Seinabo Sey, Oskar Linnros och Timbuktu & Damn! ger varsin konsert i vackra Dalhalla. 

 

OSKAR LINNROS

När Oskar Linnros släppte sin debut ”Vilja Bli” 2010 var många överens om att ett paradigmskifte stod för dörren; popmusik på svenska skulle aldrig bli densamma igen. Profetiorna visade sig vara träffsäkra och arvet från Linnros hybrid av pop, soul och dagboksnära texter på svenska går idag att höra överallt. Senaste albumet  – platinasäljande ”Väntar på en ängel” –  togs emot som ett av 2017 års bästa svenska släpp och nominerades bland annat till ”Årets pop” på Grammisgalan och “Årets pop” och “Årets artist” på P3 Guld. Oskar Linnros har gång på gång bevisat att han är en av vår tids främsta skildrare, både på skiva och på scen, och med några av landets främsta musiker och en svårslagen produktion i ryggen blir den unika konsertkvällen i Dalhalla en som som sent kommer att glömmas bort.

 

TIMBUKTU & DAMN!

Med vassa samhällsskildringar som främsta vapen har Jason “Timbuktu” Diakité blivit en av Sveriges största artister. Karriären började under det sena 90-talet i uppväxtstaden Lund, och sedan dess har han släppt ett tiotal album och mängder av singlar som alla har skakat om det Sverige som de släppts i. Med sina politiska och konfronterande texter – samt viljan att blanda in musikaliska influenser från hela världen – har Timbuktu inte bara öppnat viktiga dörrar för den svenska hiphopen, utan även inspirerat andra politiska röster att fortsätta kämpa för sin sak. En av landets viktigaste röster. Timbuktu har sedan karriärens begynnelse vunnit en stor skara Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Rockbjörnar. Han har utöver musicerandet programlett flera program på P3, och släppte 2016 självbiografin En Droppe Midnatt (en bok som sålt nästan 100 000 exemplar) som även satts upp som en liveföreställning som satts upp på scener runtom i landet. Under 2019 är Timbuktu tillbaka med ny musik.

 

 SEINABO SEY  

Seinabo Sey är en av landets största artister och en uppenbar internationell angelägenhet. Det bevisades inte minst under höstens storslagna spelning i Globen, där Seinabo bjöd på musikalisk gåshud flera gånger om. På hyllan med svenska grammisar (Årets Nykomling 2015, Årets Pop 2016, Årets Album 2018, Årets Textförfattare 2018) och P3 Guld-statyetter (Årets Artist 2016) finns även en EBBA Award (European border breaker award 2015) och en Verge Award (Best concert). Hon uppträdde på Nobels fredspriskonsert och hos Conan O´Brien, intervjuades i Vogue och Rolling Stone, och turnerade i USA och Europa medan musikbloggarna brände hennes namn i eldskrift (etta på Hype Machine 5 ggr). I Sverige hyllades hon för sitt sommarprogram, respekterades för sina ställningstaganden och hann även med att bli frimärke. Med två hyllade album i ryggen, där det senaste ”I’m A Dream” nyligen belönades med två Grammispriser, åker Seinabo Sey på turné i sommar – som i augusti gör nedslag i vackra Dalhalla.