Select

There are no active shows

A cappellasextetten Sonica har stöpt om ett antal stycken från renässansen för att passa Kulturtemplets enorma akustik, med en efterklang på över 20 sekunder. Musiken ackompanjeras visuellt av med musiken samtida konst, varsamt utvald av Özgün Yılmazok på konststudion Sanata Başla!

 

Kulturtemplet är ett spektakulärt rum, gömt under Gråberget i Majorna, Göteborg, en vattenreservoar sedan länge tagen ur bruk, men återupptäckt 2013 av Jorge Alcaide. Ett ljud exiterat i Kulturtemplet ringer i över 20 sekunder, vilket gör det möjligt att sjunga flerstämmigt med sig själv. Samtidigt är det en utmaning att framföra polyfoni i rummet -- en utmaning som ensemlen Sonica tagit sig an.

 

Varje föreställning är ca 30 minuter. Observera att på grund av utrymningsskäl får endast 20 personer vistas i lokalen samtidigt, varför det endast finns 14 biljetter till varje föreställning. Det finns inga stolar i lokalen och den är relativt mörk. Konstverken, liksom information om både musik och konst, kommer projiceras på väggarna eftersom det i proncip är omöjligt att prata i akustiken.

 

Sonicas konsertserie Efterklang drivs som ett projekt inom renässanssmedjan Early Reflection.