Välj

Provföreställning: Tobias Persson – "Man på prov"

Messingen, Upplands Väsby

10 februari 2018 19:00

 

Provföreställning av "Man på prov" med komikern Tobias Persson

 

Lördag 10 februari kl. 19.00
Messingen, Upplands Väsby

upplandsvasby.se/messingen


"Ni som älskar bebisar så mycket, varför skaffar inte NI barn?!"

 

Om komikern Tobias Persson fått en krona för varje gång den frågan ställts … så hade han inte behövt ta banklån till otaliga IVF-försök. Eller adoption. I humorföreställningen ”Man på prov” utlovas en djupt personlig berättelse om längtan efter barn. Publiken bjuds på befriande och, bitvis, svart humor – allt ur en pappas perspektiv.

 

Otaliga försök och bisarra upplevelser längs vägen varvat med frågor som: Är det etiskt försvarbart att konvertera till hindu för att få adoptera från Indien? Hur fixar man att leverera ett spermaprov när svärmor sitter ute i väntrummet? Är det rätt att ”leka gud” när naturen satt stopp? Allt detta med en pockande känsla av att ibland kämpa för en omöjlig dröm.


 I fyra års tid levererade jag provrör på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning, gjorde ”värderingsövningar” från helvetet och försökte hålla äktenskapet vid liv, berättar Tobias Persson.

 

”Man på prov” är dock allt annat än tung och allvarsam. Efter 17 år på landets alla humorscener, med priset ”årets manlige komiker” i bagaget, manusskrivande, otaliga tv och radioframträdanden och framgång även i England har Tobias förmågan att sätta knorr på allvaret utan att trivialisera.


 Den bästa humorn kommer ofta från vardagens vedermödor och livets dunkla vrår men tricket ligger i att göra det begripligt och allmänmänskligt. Berätta sin historia bara. Man kan prata om graviditet utan att göra det krystat, säger Tobias och lovar att det skämtet inte kommer vara med i föreställningen.


Vänligen observera att detta är en provföreställning. ”Man på prov” har premiär på Rival i Stockholm den 23 februari 2018 och följs sedan av en Sverige-turné under våren. Läs mer på Tobias Persson webbplats. 

 

Föreställningslängd: 90 minuter, ingen paus


Producent: Lifeline Entertainment


Arrangör: Upplands Väsby kommun