bookmark 1 show style1 City date_range 9 December 2020

Senaste nytt från Sandby borg

On 9 december kl 18

Senaste nytt från Sandby borg

Med Helena Victor, arkeolog och projektledare

En sensommarnatt för 1500 år sedan dräptes invånarna i den öländska borgen i en våldsam massaker. De döda lämnades utan att begravas och borgen övergavs. Händelsen föll i glömska och tiden gick. Först 2010 uppdagades tragedin. Gåtan Sandby borg fortsätter att fängsla och fascinera världen över. I takt med att forskarna får nya kunskaper, väcks också nya frågor. Helena Victor ger dig här senaste om de nyaste resultaten och teorierna. Bland annat presenteras resultaten från DNA-analyserna.

Entré: 125 kr, 75 kr med årskort. Boka och betala via www.kalmarlansmuseum.se/bokning.

 

Åtgärder till följd av Covid-19

Vi vill att du som besökare på Kalmar läns museum ska känna dig trygg och säker hos oss. Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Därför har vi har vi kraftigt begränsat antalet platser till de olika programmen. Med 30 deltagare per program istället för 85 ”som vanligt”, har du en meters avstånd mellan dig och andra på alla håll!

 

Handsprit kommer att finnas tillgänglig vid ingången till Kronansalen och andra lokaler där programmen hålls. Vi kommer också att öppna Kronansalen tidigare inför varje program för att undvika köbildning.

 

Vi bryr oss om våra besökare och våra medarbetare. Är vi sjuka stannar vi hemma och det vill vi att du också gör.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information