bookmark 1 show style1 City date_range 21 February 2023

Författarmöte: Joanna Rubin Dranger

Möt illustratören och författaren Joanna Rubin Dranger och hör henne berätta om sin grafiska roman Ihågkom oss till liv. Boken är en tecknad dokumentärroman om smärtan i att bli avskuren från sin historia. Om det detektivarbete hon gjort för att få veta vad som hände de släktingar som ”försvann” under andra världskriget och som förflyttat henne över tre kontinenter, genom tid och rum.

Aron och Rebecka Katz fanns bland de judar som flydde till Sverige undan pogromerna i Tsarryssland. De var Joanna Rubin Drangers mormors föräldrar, och de bosatte sig så småningom i Hindås. En del av boken handlar om dem och tillvaron där.

Joanna Rubin Dranger har en rad böcker för barn och vuxna bakom sig. Hon är professor knuten till Konstfack och en uppskattad föreläsare.

 

Arr: Bygdegårdsföreningen Hindås station, Studieförbundet Vuxenskolan och Kultur Härryda 

Med stöd av: Västra Götalandsregionen


Foto: Anna Widoff, samt omslag till boken Ihåg kom oss till liv (Albert Bonniers förlag)

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information