bookmark 2 shows style1 City date_range 10 December 2022 - 11 December 2022

Kung mor

Kung mor är skriven av dramatikern Christina Ouzounidis och poeten Jenny Tunedal. Pjäsen utgår från Tunedals diktbok Rosor skador, en bok om en mor som försvinner allt längre in i glömskan. Detta är Tunedals debut som dramatiker. Ouzounidis har återkommande spelats på Teater Galeasen och regisserade även Elfriede Jelineks Winterreise 2016. Medverkande skådespelare i Kung mor är Charlotta Larsson, Hanna Edh, Alexandra Drotz Ruhn och Pelle Grytt.

 

Kung mor utspelar sig i utkanten av tillvaron, i en tid efter diagnosen. Att minnas och att glömma, om en mor och en dotter, om alla dessa figurer som dyker upp och försvinner, som trängs i ens liv eller på avdelningen eller kanske i ens sinne. Om sorg och väntan på saknaden, om att släppa taget eller hålla fast, om väntan på det som kanske kommer senare, efteråt, sedan. Om att glömma de vi älskar, om att sluta känna igen oss själva och varandra. Vet vi någonting om kärlek då – eller mer än någonsin?

 

Längd: 1 tim 30 min 

Inga sena insläpp 

Kassan öppnar en timme innan föreställningen börjar 

För bokinga av handikappsanpassad plats mejla: info@galeasen.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information