bookmark 1 show style1 City date_range 11 December 2022

Konsthistoria enligt Ylva

Dyk in på en snorkeltur i konsthistorien på Spritmuseum. En visning genom utställningen Rediscover Absolut Art Collection som flyter lätt på ytan och navigerar dig som besökare på en säker simtur utan att dras ner i postmodernismens relativistiska strömmar. Visningen tar dig från det uppenbara till det obskyra och ger svar på tal till alla pretentiösa påståenden om konsten. 


 

I utställningen möts ni av ett färgsprakande urval från Absolut Art Collection med exempel på det bästa och tokigaste 80- och 90-talen hade att erbjuda konstvärlden. I postmodernistisk anda ställs gränsen mellan reklam och konst på sin spets i en konstsamling som existerar mitt emellan båda världar. 

 


Spritmuseums museipedagog Ylva Bengtén med examen i konstvetenskap och museologinavigerar er genom konstens snåriga skogar. Med en stor dos humor och anekdoter reder hon ut begreppenoch de historiska referenserna i utställningen. Ni får svar på allting du egentligen aldrig behövde veta för att besöka en utställning; från varför museipersonal inte har någon humor när det kommer till kaffekoppar, ryggsäckar och paraplyer till vad som är skillnaden mellan plagiat, pastisch, parafras och parodi. 


Visningen pågår i ca 1h. 


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information