bookmark 1 show style1 City date_range 13 October 2022

Nyanser

Nyansrik och skimrande orkestermusik!


Simon Crawford-Phillips är Västerås Sinfoniettas chefdirigent och konstnärlige rådgivare. Han är involverad i flera festivaler, är en erkänd pianist och medlem i Kungsbacka pianotrio. Daniel Hope och Lawrence Power är några kända samarbetspartners inom en bred repertoar från Haydn och Schumann till Adès, Byström, Dean och Reich. Crawford-Phillips är en kreativ programsättare, med en passion för att främja den samtida repertoaren. 

"Bergen och höjderna skola brista ut i jubel, där I gån fram, och alla träd på marken skola klappa i händerna". Så slutar Jesaja 55: 10-12 som inspirerade Matthew Peterson (som bor i Smedjebacken) att år 2013 färdigställa And all the trees of the field will clap their hands - ett verk som gnistrar, vibrerar och skiftar i ungdomliga och magiska nyanser likt naturens uppvaknande. Joan Towers Chamber dance innehåller för fantasifullt instrumentella nyaneringar, och på ämnet naturens nyanser; varma sommarkvällar är ämnet i Kodálys ljuva Nyari Este. Felix Mendelssohns Symfoni nr. 1 skrevs av en blott 15 år ung Felix och musiken uruppfördes på systern Fannys födelsedag. 

 

MEDVERKANDE

Simon Crawford-Phillips - Dirigent 

Dalasinfoniettan

 

REPERTOAR

Zoltán Kodály (1882–1967) Nyari Este

Matthew Peterson (f. 1984) And all the trees of the field will clap their hands

Joan Tower (f. 1938) Chamber dance

Felix Mendelssohn (1809–1847) Symfoni nr. 1 c-moll, op. 11

 

KULTURHUSET TIO14 - TILLGÄNGLIGHET

För tillgänglighetsinformation kulturhusettio14.se


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information