bookmark 3 shows style1 City date_range 11 August 2022 - 13 August 2022

Romateatern - Stormen

Fullproppad med TEATER, LEK OCH FANTASI rullar vår magiska teatervagn in på Medeltidsveckan. Även i år spelar vi STORMEN, denna gång i en helt ny version fritt efter William Shakespeare, för barn upp till 10 år.

På en förtrollad ö på ryggen av en gigantisk havssköldpadda bor Miranda med sin virriga pappa Prospero, den ilskna jätten Caliban och osynliga anden Ariel. Miranda känner sig ensam. Hon längtar efter nån att leka med, men pappa har aldrig tid och Caliban är så väldigt dålig på att leka. Ariel ser hennes önskan och jagar med trollkonst fram en storm på havet. Ett skepp spolas upp på ön…

Miranda får en kamrat och genom deras påhittiga lekar upptäcker de inte bara glädje utan också allt magiskt liv på ön. Men ska de bråkiga vuxna sluta fred nån gång och kanske vara med och leka?

Med utgångspunkt från Shakespeares STORMEN berättar vi med 4 skådespelare och ett antal dockor om fantasins oändliga frihet och om lekens skapande, helande kraft. Välkomna!

Regi och bearbetning: Eva Carlberg
Dockor, rekvisita, scenografi och vagnmakerska: Annika Arnell Scenkonst
Musik- och ljudkomposition: Jakob Norin
Skådespelare: Jo Rideout, Ulf Evrén, Katja Wester och Edwin Örtengren

Ide & koncept Teatervagnen: Annika Arnell och Eva Carlberg

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information