bookmark 1 show style1 City date_range 18 September 2022

Claudia Jablonski, cello

Namnet Jablonski är ett aktat namn inom den klassiska musiken världen över. Pianisten Peter Jablonski har en 30 år lång karriär bakom sig och räknas idag till en av världens bästa pianister. Nu får vi glädjen att höra hans dotter Claudia som börjat göra sig ett eget namn på sitt instrument, cello.

 

Claudia Jablonski föddes i London 2001. Hon började sina cellostudier vid nio års ålder och turnerade efter snabba framsteg i Portugal och Sverige som solist med Metropolitan Youth Orchestra of Lisbon tre år senare.

Claudia började sina studier vid den prestigefyllda Royal Academy of Music i London som fjortonåring och privatstuderade hos den hyllade svenske cellisten Mats Lidström. När hon var sexton år gav hon sin första föreställning av Elgars cellokonsert i London till en hänförd publik.

Claudia har uppträtt på festivaler runt om i Europa sedan unga år, som Verao Classico Festival i Lissabon och Gotland Chamber Music Festival, och på arenor som Londons Wigmore Hall. Hon har arbetat med stora cellister som Frans Helmerson, Leonid Gorokhov och Ralph Kirshbaum.

 

Ackompanjatör: Ekaterina “Katya” Grabova. En ung prisad och talangfull pianist, född i Moskva, men nu boende i London.

 

Konsertprogrammet presenteras senare.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information