bookmark 1 show style1 City date_range 27 August 2022

Med hjärtat i fingrarna

På denna konsert spelar Kristine Bratlie helt och hållet egna kompositioner. Musiken springer fram från en musikalisk källa av poetiska klangfärger och personliga upplevelser. Atmosfären i musiken beskriver här och nu, och rymmer samtidigt ett annat universum. Med toner från det helt enkla till det mest pianistiskt virtuosa träffar denna musik rakt i själen.
Kristine är från Norge, och om man lyssnar noga hör man även de norska fjällen och fjordarna i hennes musik.


Programmet börjar enkelt och transparent med melodier från den uppskattade "Awakening". Musiken växer sig större med de fyra pianostyckena i "Waves from a fantasy" och når de pampigaste vyer med de tre konsertetyderna. Dessa stycken är musikaliska metaforer som beskriver den inre atmosfären i livets olika situationer, och musiken får en att riktigt "känna efter"."Behind the scenes" - Vårt inre privata rum der den eviga kampen mellan verklig lycka, djup sorg och sann kärlek äger rum.
"Stagedive"- Upptäckten av mod och närvaro inom sig när man vågar välja nya vägar.
"Exit"- Känslan av upplysning och frid på andra sidan vägvalet förtydligar att vägen blev rätt.Konserten avrundas med en premiär: Kristines allra nyaste stycken "Another Awakening".

 

Kristine Bratlie är docent i musik och har sin utbildning från Norges Musikhögskola och Mozarteum i Salzburg i Österrike. Hon har varit anställd som pianist och pedagog på Norges Musikhögskola, Barratt Dues Musikinstitut samt Lillestrøm och Lørenskog kulturskolor. År 2002 grundade hon den privata musikskolan Brawo i Lillestrøm, som med sina 200 studenter och 16 lärare blev en viktig musikinstitution. Utöver ett antal ljudinspelningar, notutgivningar, konserter och priser i pianotävlingar har hon fått "Skedsmo kommuns kulturpris 2012" för sina insatser för kulturlivet i Skedsmo. Förutom att arbeta frilans är Kristine anställd som kantor i Aneby pastorat.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information