bookmark 1 show style1 City date_range 1 October 2022

Louise Hoffsten

Äntligen kommer Louise Hoffsten till Dalarna och Cassels konserthus i Grängesberg!

Att leva upp till beskrivningar som "folkkär" och "Sveriges bluesdrottning" är det få artister som kan bära.

Louise Hoffsten förtjänar och lever upp till dem båda. Med sin respektingivande mer än trettioåriga solokarriär som förutom bluesen även omfamnat genrer som rock, visa, folkmusik och jazz har hon successivt spelat sig in i publikens hjärta.

 

I början av året släpptes hennes nya album "Crossing the Border" och om albumtitels betydelse berättar Louise 
"Det har varit en händelserik tid i hela världen. Omöjligt att inte ha påverkats av det. Vem kan blunda när det är kris i världen? En pandemi som ställer allt på ända. Onda krafter överallt i världen. Det är då man behöver musik att hämta kraft ifrån. Det är då man längtar till Memphis. När man inte kan vara ute och spela eller resa får man trösta sig med munspelet i ett hörn någonstans. Det kommer aldrig bli som vanligt igen. Det är lika bra att acceptera det som är nu. Om du vågar crossing the border!" Louise kommer både att spela låtar från sitt senaste album men också många låtar från tidigare år.

 

Vi är glada att presentera Sanna Carlstedt som förband tlll Louise. En  recensent har beskrivit Sanna som den logiska punkten mellan punken och Edith Piaf. Sanna är en klassisk svensk visartist som kan konsten att roa sin publik och säga vad hon tycker. Hon är sörmlands visdrotttning som spelat på de flesta visfestivalerna runt om i landet, bland annat i Västervik. Sanna har fått Fred Åkerströms stipendium, LO:s kulturstinedium och spelat med artister som Lasse Winnerbäck Lars Demian och Johan Johansson. 

 

Köp biljett  https://www.nortic.se/dagny/show/150859

 

Insläpp från kl.18 och Sanna Carlstedt går på scen kl.19.

Efter det blir det en paus på 15-20 minuter då det kommer finnas fika att köpa

innan Louise Hoffsten äntrar scenen med sina musiker kl.20.

 

Garderob finns mot en avgift.

P-platser finns utanför Cassels konserthus med adress Bergsmansvägen 33 i Grängesberg. 

 

 

Övrigt om Louise Hoffsten:

När Louise Hoffsten medverkade i programmet Så mycket bättre 2018 så var det en i raden av de gånger hon synts i TV rutan.

2011 deltog hon i tv-programmet Stjärnorna på slottet.

2012 var hon med i Körslaget 2012 med en kör från sin hemstad Linköping.

2013 gick Hoffsten direkt till final i Melodifestivalenmed låten “Only the Dead Fish Follow the Stream” en låt som sedan låg sammanlagt tjugotre veckor på Svensktoppen.

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information