bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Musik på slott och herresäten: Kennemark & Gustafsson,

På färd från söder till norr stannar man upp i trakten runt denna historiska miljö och presenterar berättelserna och musiken efter den legendariska spelmanssläkten Lindell.

 

Jenny Gustafsson är född 1977 i Gingri utanför Borås men bor numera i Göteborg. Efter studier på Musikkonservatoriet i Trondheim har hon varit verksam som musiker och pedagog, efter 15 år i Norge flyttade hon hem till Västergötland. Jenny har gjort en rad turnéer genom norska Rikskonsertene, arbetat som teatermusiker och gjort diverse kammarmusikprojekt. Hon har också gjort ett stort dokumentations- och insamlingsarbete av folkmusik i Sjuhäradsbygden och brinner för att föra denna musik vidare. Hon har sedan 2003 varit lärare på Sjövikskursen och är sedan 2011 riksspelman på västgötalåtar.

 

Hans Kennemark är född i Sandhem 1965. Hans har turnerat internationellt med grupper sedan början av 80-talet. Man har kunnat höra honom i grupper som Forsmark Tre, Bäsk, Tritonus, Septentrio och Nordik Tree där han medverkat till att sprida den västgötska musiken vida omkring. Som kompositör och arrangör har han gjort folkmusiken tillgänglig för en bredare publik inom Sverige och internationellt. Inte minst genom de körverk han skrivit med Alf Hambe som textförfattare. Hans är riksspelman på västgötalåtar sedan 1985.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information