bookmark 1 show style1 City date_range 15 March 2022

Vivian Buczek Group featuring Seamus Blake

Vivian Buczek sång
Seamus Blake  tenorsax
Martin Sjöstedt piano
Jesper Bodilsen bas
Adam Ross trummor

Dynamisk, närvarande och spontan, Vivian Buczek, hyllad i Sverige som utomlands. Vivian äger scenen och behärskar jazzens idiom med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an. Här dyker Vivian Buczek ner i sina rötter och belyser hur viktiga dessa är för henne. 
 
Vivian har musiken djupt ner i själen och blodet då hon är uppvuxen i ett musikerhem där jazzen, bluesen, soulen och svänget flödade konstant och där denna genomgående röda tråd alltid har varit en ledstjärna i hennes musicerande så väl som den polska och svenska jazz-traditionen som präglat hennes uppväxt som tvåspråkig med två länders jazztraditioner.

Vivian återvänder till sina musikaliska rötter med en grupp internationella musiker, den svenske multiinstrumentalisten och arrangören Martin Sjöstedt, den hejdlöst svängiga rytmsektionen bestående av basisten Jesper Bodilsen och trumslagaren Adam Ross.

En saxofonist med världsrykte medverkar exklusivt på skivan och konserten, Seamus Blake. Kanadensaren som är uppvuxen i New York där han slog genom och spelat genom åren med många av vår tids ledande jazzikoner som Anita O’day, John Scofield, Avishai Cohen och medverkande under många år i legendariska Mingus Big Band.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information