bookmark 2 shows style1 City date_range 8 November 2021 - 9 November 2021

De som kom över havet

De som kom över havet är ett musikdrama om tre barn i tio-elvaårsåldern som överlevt en klimatkollaps. Ensamma på en ö i havet måste de hitta mat och vatten i spillrorna efter en förlorad civilisation. De är utsvultna men vid gott mod. Men färskvattnet tryter och ön krymper när havsnivån stiger. Efter en svår storm upptäcker barnen en herrelös eka som driver in mot ön. På durken under en presenning ligger en utmattad ung kvinna. De upptäcker att hon är gravid. Och hon ska strax föda! Barnen måste nu använda all sin uppfinningsrikedom och livsvilja för att klara utmaningarna.

 

De som kom över havet är en kärleksfull och stark berättelse, en hyllning till vänskapen och livet. Den tar sig an stora frågor genom att berätta en riktigt spännande historia. Det är en föreställning som ger hopp.

 

Den lekfulla och lättillgängliga musiken skapar en stark musikdramatisk upplevelse. Musiken låter oss komma i kontakt med alla barnens känslor; övergivenhet, törst, lycka och djupaste vänskap. Vi tror inte att någon i den unga publiken kommer att lämna föreställningen oberörd.

 

Musiken till De som kom över havet är ett nyskrivet verk av den unge tonsättaren Johannes Pollak, som bland annat nominerats till musikförläggarnas pris i kategorin Årets konstmusik 2019.

 

Berättelsen är skriven av Carin Pollak, en av upphovsmännen till succémusikalen Så som i Himmelen som gått fyra säsonger för utsålda hus på Oscarsteatern i Stockholm.

 

MEDVERKANDE

 

Regissör: Märit Bergvall
Kompositör: Johannes Pollak
Librettist: Carin Pollak
Scenograf: Jens Gustavson
Kostymdesigner: Anna Ardelius
Mask/perukdesigner: Theresia Frisk
Ljusdesigner: Erik Nordlander
Scenografiassistent: Agneta Enzell, Sally Langford
Snickare: Lars Ericsson
Kostymassistent: Carina Ericsson
Maskassistent: Emma Haake
Ljudtekniker: Pelle Persson, Anton Lindström
Ljustekniker: Martin Norin
Kommunikatör: Nina Fridell
Vaktmästare: Erik Magnusson
Konstnärlig ledare: Jan Löfgren
Producent: Monica Bergander
Fotograf: Sandra Lee Pettersson

 

Sångare:

Tessan-Maria Lehmussaari - sopran
Sally Svensson - mezzosopran
Per Lindström - tenor
Hannah Körner - hög mezzosopran

 

Musiker:

Bengt-Erik Norlén - violin
Lovisa Wangby - cello
Jan Levander - klarinett/basklarinett
Mona Kontra - piano instudering
Stefan Vidmark/Gabriel Kopparmark - piano föreställning
Tomas Nykvist - slagverk

 

www.estradnorr.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information