bookmark 27 shows style1 City date_range 27 July 2021 - 14 August 2021

Mythos

Mythos – En helt ny medeltida arenashow för alla åldrar!

 

Nycirkus, väldiga väsen, riddare, hästar, eld och bågskytte. Nyskriven musik av och med Garmarna. Regi Nina Wande.

 

KAMPANJPRIS onsdagar hela juli! Den något kortare orginalföreställningen utan tornerspel, 70 minuter. Magisk medeltida spektakel perfekt även för lite mindre barn (under 3 år går gratis).

 

Halvguden Hwita Stjerna förstår att brandskattningen av Visby är en ursäkt för att stjäla Gotlands legendariska skatt – två rubinröda karbunkelstenar. Gutar, riddare och mystiska väsen samlas för att göra motstånd. Se den episka arenaföreställningen Mythos!

 

Mythos görs i två utföranden. På onsdagar spelas den ordinarie föreställningen, ca 70 minuter lång medeltida nycirkus. På tisdagar och torsdagar ges den utökade versionen med tornerspel, ca 90 minuter lång med riddare och hästar från Torneamentum.

 

Upplev episk nycirkus, väldiga väsen, knektar, riddare och bågskyttar, eldsprutande drake, skräckinjagande vidunder och en berättelse där allt inte är vad det verkar.


Levande musik av och med Garmarna! Regi Nina Wande. Manus Christopher Sandberg och Johan Idegård. Det utökade spelet på tisdagar och torsdagar innehåller dessutom tornerspel med hästar och riddare från Torneamentum.

 

I rollerna Angela Wand och Malin Arvidsson som Hwita Stjerna, samt akrobater och skådespelare Anton Graaf, Axel Ahl, Oscar Karlsson, Sara Runsten, Elisabeth Künkele, Ben Collis, Mikael Qwiberg, Pia Persson

 

Regi och produktion: Nina Wande

 

Manus: Christopher Sandberg, Johan Idegård

 

Musik: Garmarna

 

Gutars Bågskyttar, Eldväsen, Swedish Medieval Armored Combat, Fanfare Gotlandica

 

Producent: John Friedrich

Inspicient: Sophie Säter Mahfouf

 

 

VIKTIG INFORMATION


Kom i god tid: Med hänsyn till reglerna för publikhantering är det i år extra viktigt att ni anländer i tid, senast 18.40. Insläppet öppnar 45 minuter innan start av varje föreställning. Biljetterna släpps fria för förbokning (online exv i mobilen med QR-kod på plats) 5 minuter innan föreställningen börjar. Nortics villkor gällande avbokning gäller. Sittplats anvisas på bokad sektion allt eftersom sällskap/enskild anländer, så kom tidigt om du vill knipa din favoritrad nära planen eller högt upp för utsikten (anvisas av publikvärdar)!

 

Respektera varandra: Vi hjälps alla åt att respektera avstånd, värdar och varandra. Du anvisas sittplats på din bokade sektion. Nuvarande regelverk möjliggör upp till åtta (8) personer per sällskap med 1 meter till nästa sällskap/enskild. Vi förbehåller oss rätten att avhysa den som inte bidrar till en trygg miljö för våra gäster och personal. Notera även att alla, även små barn, måste sitta ner hela föreställningen (förutom exv toalettbesök), dvs man får av smittskyddsskäl inte röra sig fritt på läktarna eller byta anvisad plats. Kontakta publikvärdar för hjälp om någon platsjustering måste ske.

 

Du får gärna ta med dig mat och dryck in på området men lämna inget efter dig. Ta gärna med en filt och njut av sommarkvällen.

Notera att hundar ej får medföras på läktaren av säkerhetsskäl och för hundens trygghet (föreställningen innehåller hästar, ljud och eld).

 

Alla bokar plats: Biljettkategorier är vuxenbiljett, barn/ungdom (3-15 år), samt för pensionärer och studenter. Biljett går att lösa på plats (egen via smartphone med kamera och mobildata, alternativt i vår kortkassa). Medeltidsveckans evenemang är kontantfria, av smittskyddsskäl.

 

Inom nuvarande lagstiftning räknas alla personer som enskilda deltagare oavsett ålder. Det innebär att alla behöver en anvisad sittplats, även bebisar och mycket små barn. Vi har därför en helt gratis biljettkategori för barn 0-2 år. Barnvagnar kan av säkerhetsskäl ej införas på arenan (utan skall parkeras på anvisad plats i anslutning till entrén).

 

Besökare med funktionsvariation, som har behov av assistent eller ledsagare, är berättigad att kostnadsfritt medföra sin ledsagare/assistent på Medeltidsveckans arrangemang (plats för rullstol finns). Inom nuvarande lagstiftning räknas alla personer som enskilda deltagare och behöver boka en biljett. Har du behov av ledsagare, ring Nortics kundsupport på tel. 
0455 - 61 9700. Under arenashowen MYTHOS fram till och med vecka 31, kontakta personalen på medeltidsarenan för att visa upp assistentidentifikation.

Tips om val av plats och kläder: Föreställningen är byggd med hela arenan i åtanke. Det finns mycket att se från alla läktare. Sektion 8 och 9 ger fin vy av världsarvsstaden Visby och dess ringmur. Sektion 10-17 har hela havet som utsikt. Sektion 1-7 är vår skuggsida. Framåt kvällen kan det bli svalt även dessa varma dagar så ta med en skön filt att sitta på och kanske en jacka. Eftersom det är en utomhusföreställning är det bra med regnkläder om prognosen ser mulen ut. 

 

Publikvärdar: Vid samtliga arenaföreställningar under juni, juli och under Medeltidsveckan, finns värdar på plats vid entrén till arenan. Vid behov ta kontakt med värden vid entré för att nå reserverad yta.

 

Toaletter och handsprit: Vid Medeltidsarenan finns toaletter och tillgång till handsprit. Tillgänglighetsanpassad toalett med lift finns på Visby Lasarett.

 

Mythos görs i två utföranden. På onsdagar spelas den ordinarie föreställningen (ca 70 minuter lång). På tisdagar och torsdagar ges den utökade versionen med tornerspel (ca 90 minuter lång).


Plats:

 

Medeltidsarenan

Strandgärdet/Nordegravar

Lasarettsgatan

621 55 Visby

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information