bookmark 1 show style1 City date_range 31 July 2021

Barbie - en föreställning om danshistoria

Barbie är en föreställning om danshistoria som med humor belyser viktiga historiska händelser som har ett samtida värde. Med start i 30-talet presenteras över sjutton kända verk fram till idag. Verk som skapats av omtalade koreografer, performansartister, författare och ljudkonstnärer som speglade sin tid och dess populärkultur. Artister som koreografen Loie Fuller uppträder sin färgglada klänningdans som är iscensatt med avancerad ljusteknik, dansaren Yvonne Rainer presenterar sina experimentella idéer inom den moderna dansen, författaren Virginia Woolf läser viktiga delar ur sin bok ”Ett eget rum” och Wendy Carlos spela upp sin elektroniska musik hon skapade för serien ”Dr Who”.

 

Medverkande
Koreograf Ellinor Ljungkvist
Dansare Ida Hellsten & Ellinor Ljungkvist
Musik Bernt Karsten Sannerud
Kostym Charlotte Persdotter Andersson
Scenografi Ellinor Ljungkvist & Charlotte Persdotter Andersson
Masker Frida Smedberg
Filmdokumentation Backa Studio Örebro

 

Stöd & samarbeten
Föreställning presenteras i samarbete med Studieförbundet Bilda och med stöd av Örebro kulturnämnd och Dans i Örebro län i samverkan med ÖBKHL - Örebro konsthall, Kulturhuset Sjöängen Askersund, Frövifors Pappersbruksmuseum & Örebro Teater samt en serie skolföreställningar.

 

Biografi 
Ellinor Ljungkvist är koreograf och dansare inom det fria fältet. Hon skapar föreställningar som har med verkligheten att göra. Det kan vara historiska som samtida händelser. Verken är influerade av konceptuell dans och performanskonst eftersom Ellinor studerat vid dans- och koreografiutbildningar som Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Stockholms konstnärliga högskola. De innehåller mycket humor trots sina allvarsamma teman. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information