bookmark 1 show style1 City date_range 29 July 2023

Rhapsody in Rock Mariestad

Robert Wells var inte bara den första svenska artist som fick spela på Ullevi Arena, vilket skedde år 2002, har blev också den första svenska artist att sälja ut arenan året därpå, den 9 augusti 2003. Då med en koncertkapacitet på 43 000 åskådare. Han slog med detta, också det dåvarande publikrekordet för en svenska artist oavsett arena i Sverige.

Totalt såg 80 000 åskådare någon av Robert Wells två Ullevi konserter detta år. Det blev totalt fyra konserter på Ullevi under två år. Detta under en annan tid och innan fenomenala Håkan Hellström flyttade gränserna för vad en svensk artist kan förväntas att sälja på en arenashow. Robert Wells kommer nu till Mariestad och Waterside med sin 15 personer stora Symfoniorkester, den från början för Rhapsody in Rock specialkomponerade sångtrion ”The Vocaletts”, bestående av Maria Wells, Hanna Wanngård och Pernilla Cowan, alla med ett gediget förflutet i musikbranschen. Gruppen har etablerat sig som sång och showgrupp och kallas också ofta Sveriges svar på "Andrew Sisters".

Dessutom tillkommer en handfull gästartister ur den absoluta svenska musikeliten. Dessa kommer att släppas en och en under tiden fram till konserten i juli.

Det två första gästartisterna är nmu släpta det är; Martin Stenmarck och Kalle Moraeus.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla