bookmark 10 shows style1 City date_range 15 April 2023 - 5 May 2023

Top Girls

Det är lördagskväll och Marlene gör sig redo för en middagsbjudning. Hon har bjudit in ett sällskap för att äta och skåla för Marlenes nya chefstitel. Gästerna kommer från såväl medeltid som 1800-talet. Alla har de kämpat för att nå dit de vill och nu ska de fira!

 

Top Girls handlar om kvinnors liv och vad val och frihet egentligen innebär. Pjäsen skrevs och utspelas under tidigt 1980-tal, under Thatchers styre och skärskådar med humor och svärta den neoliberala synen på framgång och vad som krävs för att nå dit. 


Top Girls hade sin premiär 1982 på The Royal Court Theatre och har beskrivits som en av de bästa pjäser som skrivits av en brittisk dramatiker.

 

Top Girls är en interaktiv föreställning som spelas på flera platser. 

Första akten spelas på Restaurang Sjösidan, Rudan center (Rudanvägen 45). Vid fem av föreställningarna serveras publiken restauranglagad mat av elever från restaurangskolan i samband med första akten. Måltiden är vegetarisk. Restaurangens bar är öppen från 30 minuter innan föreställningen och under första akten. Missa inte detta! 

 

Vid helgföreställningar serveras ingen mat till publik men Ormteaterns kafé är öppet i pausen med enklare förtäring.

 

Pjäsen riktar sig till vuxna, rekommenderad åldersgräns 15 år. 

 

Produktionen görs i samarbete med Haninge kommun, ABF Södertörn och Riksäpplets gymnasieskola och med stöd av Svante Bergströms teaterstiftelse. 


Ensemble

Karin Levin

Nina Briem

Sanna Ålhed

Sandra Gonzalez

Frida Bäckström

Leonora Kastrati

Lise-Lotte Eurén

Vilma Goding Rask

Erica Rudberg

 

Regi

Susanna Forsberg

 

Projektledning

Karin Levin 

Susanna Forsberg

 

Scenografi

Kersti Roosa

Karin Levin

Josef Szabó

 

Kostym

Gabriella Wetter-Burman

 

Vid frågor, kontakta karin.levin@ormteatern.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla