bookmark 4 shows style4 cities date_range 27 July 2023 - 30 July 2023

Ale Möller

 Flerfaldige Grammis-vinnaren och multimusikanten Ale Möller gör en omfattade turné på Gotland i sommar

 

Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger på scen ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll. Här rör han sig fritt, påhejad av sin nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen. Nu kommer han till Gotland för fyra konserter i sommar. Biljetter släpps onsdag 1 mars via nortic.se

 

- Jaaa! I sommar skall jag får göra en liten fin turné på Gotland med min Trio. Spela i kyrkor och dessutom i St.Nicolai Klosterruin i Visby. Magisk plats! Jag går redan och funderar på ett specialprogram med mycket stämning, mycket musikanteri och många färger i. Det skall bli fantastiskt. Hoppas vi ses där." säger Ale Möller entusiastiskt.

 

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.

 

Tillsammans med sina medmusikanter bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.

 

Medverkande:
Ale Möller: mandola, dragspel, flöjter, trumpet, skalmeja, kohorn, mm.
Johan Graden: keyboard
Olle Linder: slagverk, gitarr

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla