bookmark 28 shows style1 City date_range 1 October 2023 - 19 November 2023

My fair lady

Vad är en klassiker om inte My Fair lady?! Musikalen är baserad på George Bernard Shaws pjäs Pygmalion (1912) om kvinnlig frigörelse, där han vred på den urgamla myten om mannen som skapar den perfekta kvinnan. Frederick loewes musikalversion har ofta kallats den perfekta musikalen. Inte bara för en rad musikaliska hits utan också för den intelligenta historian med dess skarpa kritik av klassamhället. Fullmatad av sånger som idag är evergreens, en bra handling och karaktärer att engagera sig i, irritera sig på och skratta åt är den alltid lika välkommen upp på scenen.

 

Det här är den odödliga historien om blomsterflickan Eliza som genom vadslagning får en utbildning som ska ta henne upp ur slummen. Men hon är inte den fogliga lilla viol ungkarlen Higgins tror. Det visar sig att han mött sin like i såväl intellekt som viljekraft. Runt omkring dem får vi möta ett lika färgstarkt persongalleri med bl a Elizas pappa Doolittle, överste Pickering, den förälskade ädlingen Freddy och Higgins mamma i spetsen. Med välkända sånger som t ex Det vore välan f´rúnderbart, Med en gnutta flax, Den spanska räven, Vänta ni Henry Higgins och I dina kvarter kommer vår enastående ensemble att ge er en fullödig muskalkväll!

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla