bookmark 1 show style1 City date_range 15 April 2023

Mattis // Söderport

Mattis är tillbaka med sitt andra album

Med ett nytt STIM-stipendium och tidigare prisad som Årets textförfattare är Sveriges mest eftertänksamma rappare aktuell med sitt andra album.

Mattis släppte sitt debutalbum “Ett tag till” 2020 och den 24 mars 2023 kommer hans andra album, som gästas av Grammis-vinnande rapparen Jaqe, artisten Linus Hasselberg, Norea Sandberg och Alexander Juneblad.


Lyssna på singeln "Numer (ft. Jaqe och Eddie Hultén)

https://open.spotify.com/track/6IdDUVpdWctQXjPlgYcsAk?si=fc3293325d284ab6

Mattis levererar det oväntade. I en värld där alla försöker vara mer, djärvare och skrika högre för att bli hörda – tar han oss med på en innerlig resa som påminner oss om kraften i det finstilta. Texter om längtan, vilsenhet och relationer varvas med genomtänkta vardagsbetraktelser över otraditionella produktioner. Ljudlandskapet ackompanjeras av stråkar, flamencogitarrer och stundvis påminner det om 90-talets jazziga pop

– Jag tror jag har undvikit vissa känslor dom senaste åren, flytt om man så vill. Men till slut blir man vilsen i den flykten och då är det svårt att hitta tillbaka till sig själv. Jag gick in i det här projektet med en ambition om att vara så lekfull som möjligt sound-mässigt. En dröm som gick i uppfyllelse var att vi fick spela in en riktig stråkkvartett och att hela skivan är präglad av alla fantastiska musiker som medverkar. Albumet är producerat till största delen av Linus och Hannes Hasselberg på Röda Paradise. Utöver de står även Teodor Wolger, Albin Tjernberg, Alexander Juneblad och jag själv bakom produktionen.

Mattis är en nyskapande nutida artist som hämtar inspiration från litteraturens värld. I hans orubbliga och säregna poesi kan den uppmärksamme hitta spår från både Karin Boye och Joan Didion bland ordlekarna.


Söderport
Slottsvägen 1
Live på scen ca 22:30
Förköp 160:- + serviceavg.
Dörren 200:-  

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla