bookmark 1 show style1 City date_range 11 May 2023

Skillingtrycken

I text och musik har människor i alla tider berättat om händelser som berört och väckt intresse. Om naturens orubblighet. Om liv som måste förtjänas. Om olyckor, mord, synd, skam och kärlek.  

I föreställningen Skillingtrycken möts folkmusikgruppen Triakel och Jim Hedlund från Landsarkivet i Östersund. Jim berättar historierna bakom de tryckta texterna och Triakel står för musiken. Var Elvira Madigans liv verkligen en romantisk kärlekshistoria? Har Lejonbruden funnits på riktigt? Hur gick det till när en sexårig flicka dog på fjället i Västjämtland eller när den långa sameflickan från Malå visades upp på marknader i Europa? Som en blandning av skvallerpress och Spotify förmedlade skillingtrycken dåtidens sensationer. Tillgängligt, tillspetsat och berörande.

 

Följ med Triakel och Jim Hedlund på en omskakande utflykt i skillingtryckens värld.


Medverkande
Jim Hedlund
Triakel: Jan Strömstedt, Emma Härdelin
och Kjell-Erik Eriksson.

 

Spelplats: Scenkonstverkstan, Odenskogsvägen 42 D, Östersund.
Tid: Kl 19.00, kom till utsatt starttid, inga sena insläpp.

Speltid: ca 90 min inkl paus

Paus: med fikaservering från Elvebäcks Bageri och Konditori.

Arrangeras av Estrad Norr 

www.estradnorr.se 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla