bookmark 1 show style1 City date_range 23 March 2023

Elefantmannen

England 1862, i en tid då människovärde står lågt i kurs när gasräkningen ska betalas, föds Joseph Carey Merrick. Som barn utvecklar han ovanliga missbildningar vilka inom några år leder till en kraftigt deformerad kropp. Efter moderns bortgång blir Joseph utsparkad på gatan och tvingas hanka sig fram som ”Elefantmannen”, monstret på en förbjuden freakshow. Ödet griper in när läkaren Frederick Treves en dag stöter på den svårt utsatte Joseph och tar med honom till The Royal London Hospital.

 

Elefantmannen är fritt baserad på den verkliga historien om Joseph Merrick och är en fri tolkning av händelserna som beskrivs i läkaren Frederick Treves bok The Elephant Man and Other Reminiscences, som gavs ut 1927.

 

Dramatiseringen görs i samarbete med Teater Barda med forskningsfokus på frågorna: Vad är normalitet? Vad är människovärde?

 

Manus och regi: Karl Seldahl

Scenograi och kostymdesign: Helena Uggla
Musik och ljuddesign: Hugo Therkelson
Maskdesign: Anna Olofsson
Ljusdesign: Anders Rudolfsson


På scen: Ruben Lopez, Frida Liljevall, Bianca Halvarsson Wedin, Anja Dyrting, Christine Berglund, Camilo Pizarro, Erik Persson, Sebastian Bergström, Maria Eurenius, Johanna Balsjö, Camilla Edfalk och Barbro Skalman.


Spelplats: Scenkonstverkstan, Odenskogsvägen 42 D Östersund 

Speltid: ca 70 min. Kom till utsatt starttid, inga sena insläpp.

 

Estrad Norr 2023 www.estradnorr.se 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla