bookmark 1 show style1 City date_range 14 July 2023

Kammarmusikfest 2023-"Från Stenhammar till Bernstein"

Från Stenhammar till Bernstein- gammal och ny musik ristas i sten för framtiden

Med elegans och skicklighet framför en rad artister ett mångfacetterat och känsloladdat program. Agnes Auer har samarbetat med världspianisten Martin Sturfält under ett par års tid med konserter både i Sverige och utomlands. Nu gör de programmet hos oss, med de vackra odödliga sångerna av vår egen Wilhelm Stenhammar.

Robert Schumann skrev på 1840-talet sångcykeln Dichterliebe efter Heinrich Heines dikter. Det är ett verk som sjungits genom tiderna av världens största tenorer och som kräver en känsla för texterna om kärlek, sorg, smärta och lycka. Vi får nu uppleva tenoren Tobias Westman som för första gången ska sjunga hela verket hos oss, ett verk han säkerligen kommer återkomma till under hela sin långa karriär.

Kvällen fortsätter med den fantastiska duon Anna Baek Christensen och Octavian Dragomir som vi fick uppleva redan förra sommaren i ladan. Under året har de fått ett genombrott som hette duga när de vann det nyinstiftade, prestigefulla Romanspriset till Dorothy Irvings minne. Vi kommer få uppleva delar av deras vinnarprogram.

Och avslutningen blir något alldeles extra.Vännerna och de internationellt mycket uppskattade musikerna Anders Paulsson sopransaxofon och Jacob Kellermann gitarr spelar musik som för tankarna till tango och film, vi får höra Astor Piazzolla, (tangokompositören), Ennio Morricone (geniet som skrivit underbar filmmusik till ett femtiotal filmer) samt svenske kompositörerna Bo Hansson, Anders Nilsson och Sven Hagvil som har komponerat för just denna duo. Ett program som nyligen gjorde succé på Capri! Det blir alltså en sprakande kväll att njuta av!

Efter konserten visas Anders Hansers fantastiska bildspel om Jussi Björling! Biljetter till bildspelet köper du på plats

 

Konsertens längd: ca 3.30 tim med pauser för mat och dryck
Servering finns med mat, vin och kaffe.

Insläpp 30 min före konsertens början.


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla