bookmark 1 show style1 City date_range 25 April 2023

Leif Olsson Nonett spelar Gullin

En kväll med enbart originalkompositioner av Lasse Gullin

 

Jens Comén altsax
Leif Olsson tenorsax
Marcus Ernehed barytonsax
Gustav Hylén trumpet
Margaretha Kallin trombon
David Nyström piano
Patrik Berggren gitarr
Dan Svedberg kontrabas
Jörgen Andersson trummor

Lars Olof Naessén presentatör - ordförande i Lars Gullin Sällskapet.
 
Lars Gullin var en av Sveriges mest betydelsefulla jazzmusiker. Trots att han endast blev 48 år – han levde mellan 1928 och 1976 – hann han göra sådana avtryck att han alltid kommer att minnas som en av våra största jazzmusiker. Han förnyade sättet att spela barytonsaxofon bland annat genom en mjuk och uttrycksfull ton och en idérikedom i sina improvisationer som var säregen. Men han var också en framstående arrangör och kompositör och hans melodier spelas fortfarande både av äldre jazzmusiker och inte minst av unga jazzmusiker. Som arrangör var han efterfrågad och utöver egna kompositioner arrangerade han många melodier från ”The American Songbook”.

Vi får nu en unik möjlighet att på nytt uppleva Lars Gullins musik när några av länets framstående musiker under ledning av Leif Olsson bjuder på en helkväll.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla