bookmark 3 shows style1 City date_range 28 March 2023 - 20 April 2023

Fallfrukt

Efter 33 år får en kvinna ett brev från sin mamma. Hon vill träffas. Senast de sågs var hon tio år och en liten flicka som skickades bort. Monica Wilderoth, som nu är konstnärlig teaterchef på Byteatern Kalmar Länsteater, skrev boken Fallfrukt 2019 som sedan bearbetades till en föreställning i ett samarbete mellan Östgötateatern och Riksteatern.

Det här är en berättelse om en kvinna som trots fosterhem, missbruk hemifrån och eget beroende har lyckats bli nykter, utbildat sig och arbetar vid universitet. Hur är det att leva i ett samhälle och inte riktigt känna sig som människa? Hur svårt är det att komma från en klass – och vilja till en annan – för att överleva?
Fallfrukt handlar om kvinnor och livet längst ner på botten. Om tillfrisknande, om att välja liv i stället för undergång.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla