bookmark 33 shows style1 City date_range 30 June 2023 - 13 August 2023

Jordens oro viker

 

Stadra Teater storsatsar sommaren 2023 med uppsättningen JORDENS ORO VIKER, en kostympjäs som utspelar sig under 1800-talets första årtionden. Det är en berättelse om att vara förvalta sitt liv, om drömmar, kärlek och om att vara uppfylld av ett kall.

 

I pjäsen JORDENS ORO VIKER möter vi psalmdiktaren, författaren och prästen Johan Olof Wallin, passionerad såväl som ung som äldre. I denna berättelse ryms flera kärlekshistorier, bland annat den med gårdens unga dotter under informatorstiden på Stadra, en historia som aldrig fick blomma ut. JORDENS ORO VIKER är en pjäs om drömmar och sökande, om att förvalta sitt liv och om att få vara passionerat uppfylld av ett kall.

I uppsättning ryms kostym från empirens tidevarv, i en historia som även berättas med dans- och sånginslag och med värme och humor. Med andra ord – en riktig Jane Austinberättelse som utspelar sig på Stadra och i Stockholm.

 

Omgivningarna vid Stadra är en upplevelse i sig, med den vackra herrgården från 1760 och många andra byggnader från 1700 och 1800-talen. Här breder den trolska sjön Grecken ut sig som ger Stadra dess blåa färg. I Sjöstugan, välkänd från Ernst Kirchsteigers julprogram på Stadra, är kaféet öppet i samband med alla föreställningar. 

 

OBSERVERA FÖRESTÄLLNINGEN SPELAS INOMHUS OCH UNDER TAK

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla