bookmark 1 show style1 City date_range 11 March 2023

Jösses Gösta - Mannen som skrev sin egen historia

Med stort skägg kommer stort ansvar, och det största av de alla kan ha tillhört Gösta Eriksson, eller som fler kanske känner honom: Gustav Vasa, kungen som skrev sin egen historia, på riktigt! Vansinnesfärd eller ärevarv, landsfader eller tyrann? Nu när vi äntligen kan vara helt säkra på att mannen i fråga är ordentligt framliden kan vi med humorn som vapen sticka hål på både mannen, myten, och legenden utan att frukta hans vrede.

 

Kompani Error och Kalmar Slott inbjuder till en helkväll med mat och värme, skratt och lek, förtal och fullkomliga fantasier. De tre Skadeglada Skalderna leder publiken genom en två akter lång föreställning där Göstas väg till makten granskas under lupp. För vad hände egentligen den där dagen i maj när han ärofyllt landsteg vid Stensö?


I pausen serveras en vegetarisk teatertallrik i Gästabudssalen (ingår i biljetten)

Dryck beställs och betalas på plats.


Meny Teatertallrik Jösses Gösta

Potatisterrin med spenat, lantägg & purjolök

Två lagrade ostar från trakten

Lättrökt & confiterad småländsk svamp

Bakade & örtmarinerade rotsaker från Vassmolösa

Fänkålslaw med äpple & lokal senap

Slottets kryddpickles

Chilirostad mandel

Surdegsbröd, fröknäcke & vispat brynt smör


För specialkost kontakta restaurangen,

Tel: 0480-102 82
Mail: slottsrestaurangen@postgatan.nu

 

Slottsrestaurangen öppnar kl 18, 1 timme före föreställningen, passa på att köpa dryck och snacks samt förbeställa den dryck ni önskar till pausen.

Speltid ca 2 timmar inkl 30 min paus.

 

Biljetter återköps ej.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information