bookmark 1 show style1 City date_range 20 April 2023

Miriam Aida

 

Miriam Aida och hennes band dyker ner i afro-musikens olika uttryck för att korsbefrukta, smälta samman och experimentera, där de vrider på det bekanta för att söka nya perspektiv med tolkningar av bl.a Beyonce, Nina Simone, Silvio Rodríguez, Bob Marley, Nelson Cavaquinho, H.E.R, Stevie Wonder, Chico Buarque, Bill Withers.... En friktionsfri resa mellan olika groover, stilar och språk med afro-musiken och ett karaktäristiskt gruppsound som röd tråd. Musiken som ett uttryck för frihet, ett starkt verktyg för bygga gemenskap, skapa en identitet som rymmer både rötter, förändring, smärta och livsglädje.

 

Miriam har blandad bakgrund (Sverige/Marocko) och från scenen bygger hon broar till en gemenskap med sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Intimt, ärligt och alltid groovy!

 

Medverkande:

Miriam Aïda - sång

Mats Andersson – gitarrer 

Simon Peterson - bas

Finn Björnulfson - slagverk

Ola Bothzén - slagverk

Välkommen till vårt café Nyfiket!

Nyfiket har öppet en timme innan konsertstart och i paus vid de allra flesta evenemang. Där kan du välja mellan dryck och tilltugg från lokala småländska producenter. I paus serveras även öl och vin. Förboka gärna i caféet före konsert.

 

Tillgänglighet

Entrén till konsertsalen ligger i markplan. Rullstolsanpassad toalett finns. Ledsagare följer med gratis. Konsertsalen är utrustad med hörslinga. 

 

Se hemsidan www.nygatan6.se och sociala medier för aktuell info.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla