bookmark 2 shows style1 City date_range 12 December 2022 - 12 December 2022

Puppan

Ung Scen Öst gästspelar på Ö2!


Sommarlovet har just börjat och Puppan kan knappt kan bärga sig. De kommande veckorna ska hon och bästisen Vinge ägna dagarna åt att leka vid sitt hemliga gömsle och vakta äggen i det nedrasade fågelboet. När Vinge berättar att han fått plats på sommarkollot så ställs allt på ända och Puppan blir lämnad kvar ensam, utan någon plan. Samtidigt knakar och spänner det i hela kroppen och efter att vingar och spröt plötsligt slagit ut under en natt, så är ingenting sig likt. 


Som av en händelse vill nu den äldre och tuffare tjejen Cici ha Puppans uppmärksamhet. Puppan slits mellan att vara kvar i sitt gamla barn-jag och omgivningens förväntningar på vem hon borde vara nu. Kan hon fortsätta att vara samma inuti, fastän det känns som att hela kroppen exploderar - eller måste hela hon bli någon helt ny?


Puppan är en nyskriven klassrumsföreställning för lågstadiet, om att vara trogen sig själv och samtidigt våga sträcka sig ut. Vad händer med inuti:et när utanpå:et ändras?


Den flerfaldigt prisbelönta författaren och illustratören Emma AdBåge har skrivit manus till föreställningen. För regi står skådespelaren Anja Rajic som tidigare medverkat i flera föreställningar på ung scen/öst.


Regi: Anja Rajić

Medverkande: Elle Kari Bergenrud, Erica Karlefjärd Green, Lukas Olde Monnikhof

Dramatiker: Emma AdBåge

Scenograf och kostymdesigner: Anna Dolata

Mask- och kostymdesigner: Agnes Kenttä

Ljuddesigner och kompositör: Elize Arvefjord


Föreställningen spelas på Ö2 Scenkonst på Bergsgatan 11 i Stockholm.

Ö2 Scenkonst stöds av Stockholms stad, Kulturrådet och ABF Stockholm.

 

www.o2scenkonst.se 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information