bookmark 4 shows style1 City date_range 11 November 2022 - 14 November 2022

Millennials

Millennials utspelar sig här och nu i en lägenhet någonstans i Sverige. Två systrar på besök hos sin psykiskt sjuka mamma försöker hantera klimatkris, massutrotning av djuren, det närvarande kriget i Europa och hela mänsklighetens förtvivlade ensamhet. Under mötet söker dom svar på livets stora frågor: vad är det för mening att arbeta egentligen? Kommer det kapitalistiska systemet och patriarkala ordningen äntligen att kollapsa? Vilken hudkräm förhindrar finnar när man har mens? Millennials är ett öppet sår fylld av humor, kärlek och nattsvart ångest.


Text och regi: Jörgen Dahlqvist
Rum: Johan Bergman
Kostym. Jenny Ljungberg
Medverkande: Hanna Carlsson och Felicia Löwerdahl

Teatr Weimar är ett kollektiv från Malmö som startades 2003. Gruppen arbetar undersökande med samtida multimedial scenkonst – alltid med text och skådespeleri i centrum. Deras föreställningar har gästspelat både inom Sverige men även internationellt i bl.a Berlin, Bryssel, Paris, Hanoi, Oslo, Reykjavik, Helsingfors och Warszawa. Millennials är kollektivets första premiär i Stockholm.

Föreställningen spelas på Ö2 Scenkonst på Bergsgatan 11 i Stockholm.
Föreställningen är en del av Ö2 Scenkonsts residens.

Ö2 Scenkonst stöds av Stockholms stad, Kulturrådet och ABF Stockholm.


o2scenkonst.se 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information