bookmark 5 shows style5 cities date_range 2 December 2022 - 4 December 2022

Dalarnas Lussibrud-ett luciatåg i folkton

Älskade adventssånger möter Dalarnas rika dräkttradition i ett nyskapande luciatåg! Solister, körsångare och spelmän tolkar vår fängslande folkmusikskatt i en färgsprakande konsert som sprider värme i december.

 

Solister: Sofia Sandén, Eva Rune, Maria Ähdel, Erik Nilsson

Spelmän: Mattias Helje, Grop Mikael Sjögren, Matts Arnberg, Erik Arnberg, Maria Sjögren, Täpp Jenny Nylander, Annika Nygard, Pontus Selderman, Tommy Gjers, Johan Nylander, Pär Ohlsson.

Luciakören

 

Projektledare:

Anna-Karin Jobs Arnberg, Täpp Lars Arnesson och Johanna Runbäck

Konstnärliga ledare för musik: Maria Sjögren och Maria Ähdel

Musikarrangemang: Grop Mikael Sjögren och Maria Ähdel 


Alla deltagare är klädda i traditionella dräkter och musiken som vi presenterar är från vår lokala folkmusikskatt. Konserten kommer att ge lyssnaren en upplevelse både visuellt genom de färgstarka dräkterna och musikaliskt med både sångsolister, kör och spelmän. Musiken är från Dalarnas traditionella folkmusikskatt och kommer att arrangeras för kör, ensembler och solister. Publiken kommer att känna igen koraler, visor och låtar men ges nya upplevelser med nya arrangemang som berör.

 

I SAMARBETE MED KULTURENS BILDNINGSVERKSAMHET


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information