bookmark 1 show style1 City date_range 23 October 2022

Pärlor från opera och musical

Pärlor från opera och musical med mera med Grängesbergs orkesterförening och sångsolisterna Ingrid Tobiasson, Sanna Gibbs och Percy Helin.

 

Grängesbergs orkesterförening under ledning av Gunnar Julin bjuder tillsammans med solister upp till konsert i Cassels med pärlor från opera musical med mera på repertoaren. Sångsolister är Ingrid Tobiasson mezzosopran, Sanna Gibbs sopran och Percy Helin baryton.

Hovsångerskan Ingrid Tobiasson har sedan debuten 1985 etablerat sig som en uttolkare av operakonstens mest krävande mezzopartier, såsom i Carmen av Bizet, i Richard Strauss Elektra och i Parsifal av Wagner. Hon var länge knuten till Kungliga Operan i Stockholm, men har sjungit på de flesta operascenerna i Sverige och på många andra även i Europa.

Sanna Gibbs gick ut operaskolan 2014 och har sedan dess anlitats som solist i operauppsättningar, konserter och kammarmusikaliska sammanhang. Redan innan sin examen hade Sanna debuterat på Kungliga Operan som Papagena i Trollflöjten, på Stockholms Stadsteater som Maria i West Side Story och på Läckö slott i Brittens En midsommarnattsdröm.

Percy Helin från Ställdalen spelar altfiol i Grängesbergs Orkesterförening, men framträder då och då också som sångare med orkestern.

 

Föreställningens längd 2,5 tim. Pausens längd 25 min. Kaffeservering. Insläpp från kl 16.30


Arrangör: Cassels konsertförening i samarbete med Sensus.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information