bookmark 20 shows style1 City date_range 9 October 2022 - 8 December 2022

Minnen från Jalta

Stadra Teater presenterar

Minnen från Jalta

en rolig och bitvis omskakande monolog

 

Premiär 9 oktober på Teaterfoajén och ”Bergslagens minsta teater” i Nora.

 

Efter den succéartade föreställningen Det kom så mycket emellan, där publiken fått träffa Christer och hans möte med sin egen historia, ger nu Stadra Teater en ny uppfriskande uppsättning med premiär oktober 2022.

Minnen från Jalta utgår främst från två texter av Anton Tjechov – dels Svanesång dels Om tobakens skadlighet.

 

I Svanesång möter publiken skådespelaren Vasílj Svietlovídov som en natt blir inlåst på sin teater efter en avskedsföreställning, och under denna natt möter spöket Nikita, hans en gång gamla käre sufflör. Vasílj minns tillbaka, bland annat på en av de glansroller han spelat. Den där han gjorde den kuschade och förtryckte Ivan Njuchin som ska hålla ett föredrag om tobakens skadlighet inför publik, men som hela tiden trasslar till det.

 

Det här blir en föreställning med ömsinthet, mycket varm humor, rollspel och dråpliga situationer, med visst utrymme för några tårar och mycket plats för livsbejakande glädje. En föreställning som ges i den charmiga lilla teater med plats för 20 personer i vår salong, där publiken är med om helt unika möten genom rummets täthet. Publiken sitter ju en till två meter från scenen, så att varje andning blir som en ton från evigheten och varje gest får berätta om såväl livets storhet som dess begränsningar. På Bergslagens minsta teater ger vi publiken minnen att bära med sig under lång tid framåt.

 Föreställningen spelas: 9 oktober – 8 december 2022

Premiär söndag 9 oktober kl 15.00
Spelas hela hösten onsdagar och torsdagar kl 19.00
Lördagar och söndagar 
kl 15.00

 

Ordinarie 250:-   Vänner 200:-   Ungdom tom 19 år 100:-


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information