bookmark 10 shows style1 City date_range 21 November 2022 - 4 December 2022

Kontrabassaxen

"Kontrabassaxen", en monolog av Fredric Thurfjell med nyskriven musik av Carin Blom, i regi av Voula Kereklidou. 

 

Pjäsen utspelar sig i en nära fiktiv framtid där en stor del av Sverige är lamslaget av attacker från främmande makt och vi följer statistikanalytikern Adams flykt, från det ockuperade Stockholm upp i det mer bortglömda Inre Norrland, för att undgå gängen som i krigets spår rånar, plundrar och dödar. 
På vägen hittar Adam en Kontrabassax som han blir kär i, träffar en dammig, ärrad blåsorkester på flykt som han slår följe med på en improviserad Folkparksturné, via bl.a. Dorotea, Vilhelmina, Arjeplog och Jokkmokk, i sökandet efter en plats bortom krigets härjningar och nedfallet från de sprängda kärnkraftverken.


Kontrabassaxen  är en musikalisk, spännande och tänkvärd monolog om vänskap, musik och motstånd.


Skådespelaren Fredric Thurfjell spelar Sveriges enda fullstora Kontrabassax och har använt den i bl.a. pjäserna Uppfinnaren på Teater Pero, Dunderklumpen i Döda Fallet, GAS på moment teater, Acceleration på Teater Tribunalen och Uppfinnarens död på Saxteatern. 

 

Foto Didrik Thurfjell

 

Med stöd av Kulturrådet, Musikverket och Helge Ax:son Johnsons Stiftelse. 

 

Gästspel på Ö2 scenkonst. Föreställningen spelas på Bergsgatan 11.

Ö2scenkonst stöds av Stockholms stad, Kulturrådet och Abf Stockholm.

 

Varmt välkomna!

 

www.o2scenkonst.se

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information