bookmark 1 show style1 City date_range 10 December 2022

Vintersong med Sigrid Moldestad & Hazelius Hedin

Detta blir kanske en av årets vackraste julkonserter! Sverige möter Norge i en gemensam skandinavisk vinterstämning när det lackar mot jul. Den svenska duon Hazelius Hedin med nyckelharpa, gitarr och sång möter norska Sigrid Moldestad på hardingfela och sång. Alla är kända för sitt sätt att förmedla de starka historier och melodier som finns i den nordiska folkmusiktraditionen. Det blir en konsert med vintervisor och julsånger, tradition och förnyelse, och med personliga möten som värmer oss i den mörka årstiden.

 

Esbjörn Hazelius och Johan Hedin är bland Sveriges största folkmusikstjärnor och är kända för sina innerliga sånger och sitt svängiga och nyansrika spel. Duon turnerar mestadels i Norden och har under åren givit ut fyra album tillsammans. Deras samspel träffar en nerv som gör att musiken fängslar och berör. Detsamma kan sägas om Sigrid Moldestad, som turnerat mycket med sitt eget band och gjort flera plattor under sin karriär, nu sist albumet “Tonen i meg”, som kom förra vintern. Hon har turnerat med julkonserten “Vintersong” i flera år, alltid med olika och unika ensembler. Detta är andra gången tillsammans med den svenska duon, med turnéer i både Norge och Sverige.

 

 

Cafeét på Nygatan 6 är öppet 1 timme före konsert samt i paus.

 

Efter konserten erbjuds det spel till dans!

 

Medverkande

Sigrid Moldestad - sång, hardingfela, fiol
Esbjörn Hazelius - sång, cittern, gitarr, fiol
Johan Hedin – sopran- & oktavnyckelharpa, sång

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information