bookmark 1 show style1 City date_range 21 October 2022

Svenska Kammarorkestern

En härlig kväll med klassisk musik på högsta nivå. Musik bjuds från Beethoven och Prokofjev. Som solist på violin denna kväll, ser och hör vi blott 20-åriga Johan Dalene som just nu är ett av Sveriges hetaste namn!

 

Med sitt unika tonspråk och ambition att hela tiden tänja gränser har Svenska Kammarorkestern, tagit en självklar plats på den internationella arenan. Svenska Kammarorkestern bildades 1995 i Örebro och med ambitionen att bli just Sveriges bästa. Hösten 1997 blev Thomas Dausgaard chefdirigent och satte en krävande och ambitiös plan i verket: Att spela in alla Beethovens orkesterverk. Det var under de inspelningarna som orkestern hittade sitt unika tonspråk och ”sound” – det är många som blir överraskade av att en så pass liten ensemble (39 personer) kan spela så att det låter som en hel symfoniorkester.

 

"Tonspråket är överraskande och nytt. Sjuder av liv och kraft" - New York Times om Svenska Kammarorkestern

 

Biljettinformation

 

Föreställningens längd ca 2 tim (inkl. paus 20 min)

 

Biljettpris Ordinarie 320 SEK Ungdom  t.o.m 18 år 260 SEK (inkl. serviceavgift 20 SEK).
Eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid entrén till konserten. Ej återköp av köpta biljetter.

 

För bokning av rullstols- och ledsagarplatser kontakta Bok- och papper i Askersund via bokhandel.askersund@telia.com eller Tel: 0583-711730
OBS! Det är inte tillåtet att ta med rollator och barnvagnar in i Stora salongen med tanke på säkerheten vid en eventuell utrymning. Det är därför heller inte tillåtet med rullstolar på våning 3. Bra att veta: Vid sen ankomst kan vi inte garantera platsen du bokat.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information