bookmark 1 show style1 City date_range 21 August 2022

Dekorativt 1700-talssmide i Sverige- Formspråk och hantverk

Obs! Festivalbiljett krävs utöver föreläsningsbiljett.


Gästhantverkarprojekt vid Hantverkslaboratoriet, Göteborgs universitet.


Jokum Lind Jensen är ursprungligen utbildad Artist BlacksmithHerefordshire College of Art and Design i England vid mitten av 1990-talet. Han har från år 2000 till 2010 drivit eget företag i Danmark, främst med fokus på restaureringssmide, bland annat för Unescoarvsförklarade Kronborg. Från 2010 till 2014 tog han en Bachelor of Art och en Master ofApplied Arts från avdelningen Metalart på HDK/Valand- Stenebyskolan. Sedan 2017 bedriver han verksamhet från sitt hem i Fengersfors, norra Dalsland, med företaget Lind smide & metallgestaltning. Under senare åren har han arbetat en del med olika samarbetsprojekt där huvudsyftet har varit att lyfta fram smidestraditioner och ge dem ett nytt värde i en nutida kontext, främst i relation till arkitektur. 


Samtidigt med de olika projekten arbetar han med många olika uppgifter från restaureringssmide, över nytillverkning av arkitektoniskt smide till offentlig skulptur och galleribaserat nutida konsthantverk. 


Plats: Vagnboden

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information