bookmark 1 show style1 City date_range 4 December 2022

Teaterföreningen - La Bohème

Giacomo Puccinis La Bohème är en av de stora operaklassikerna. Historien om de fattiga, unga bohemerna i 1800-talets Paris bjuder på romantik, dramatik, stora känslor och alldeles, alldeles underbar musik.

 

Sex ungdomar lever bohemliv i 1800-talets Paris: En poet, en konstnär, en filosof, en musiker, en sömmerska och en sångerska. De har stora tankar om de sköna konsterna och den romantiska kärleken och drömmer om ett liv där de kan älska och skapa i frihet.

 

Men den grå verkligheten ser inte riktigt ut som deras rosenskimrande luftslott. De får ingenting sålt och är i själva verket luspanka. De bor torftigt och kallt. Hur ska de få pengar till mat och hyra? Och hur ska de få kärleken att överleva genom hunger, misär och sjukdom? De korta stunderna av inspirerat skapande, nyförälskelse och lyckligt festande får snart ge vika för livets realiteter och den tragedi som oundvikligen närmar sig.

 

Vår turnéversion regisseras av Sara Cronberg som nyligen belönats med Thalia-priset och pris från Svenska Teaterkritikers förening. Franciska Zahles kostymer andas 1800-tal men för samtidigt tankarna till nutidens konstnärliga bohemer. Hon designar också scenografin, där Bombina Bombast tillför ljus och konstfulla projektioner.

 

MEDVERKANDE

 

UPPHOVSPERSONER
MUSIK Giacomo Puccini
LIBRETTO Giuseppe Giacosa, Luigi Illica

 

SVENSK ÖVERSÄTTNING Boel Adler
KAPELLMÄSTARE & MUSIKALISKT ARRANGEMANG Annika Bjelk
REGI Sara Cronberg
SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN Franciska Zahle
KOREOGRAFI Melker Sörensen
LJUS & VIDEO Bombina Bombast

 

PÅ SCEN
MIMI Elin Eriksson
RODOLPHO Tigran Hakobyan
MUSETTA Ella Morin
MARCELLO David Risberg
COLLINE Magnus Lindegård
SCHAUNARD Sebastian Durán
ALCINDORO/BENOIT Staffan Liljas


ORKESTER
Inga Zeppezauer
John Löfgren
Annika Bjelk

 

Produktion: Malmö Opera

 

Längd: 2 tim 30 min, inkl paus

För bokning av rullstolsplatser vänligen kontakta biljettkassan i Hässleholm Kulturhus på tel 0451-26 66 70.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information