bookmark 1 show style1 City date_range 4 November 2022

Bolaget Live: Ismael och Giftet

Ismael släppte fjärde albumet Doggerland i november 2020 – covid ströp livescenen då, men många hörde albumet. Folk skrev fina mejl. Zero Magazine skrev om en "80-talsdoftande musikalisk häxbrygd som står över tidens tand och platsar lika bra nu". HiFi&Musik hörde något nordligt i Doggerland: "Den rena klangen, den trygga kursen och ofta massivt med ett stråk av vemod." Sydsvenskan tyckte att "Ismael fäktar som Imperieårens Thåström", och sajten Rockfarbror kompletterade: "Nu låter det inte Thåström rakt av, inte alls. Fast vibbarna finns där …”.

 

Ismael är Ronny Grubb, David Berjlund och Bengt Westin, från Sandviken/Stockholm/Gävle. Nu spelar vi i Sandviken - äntligen, det är över fem år sedan sist!

 

Giftet, senast aktuella med albumet Viskningar och vrål, består av Danne Königsson och Sverker Magnusson. Danne är för många känd som frontman i Cash is King. Sverker är södra Norrlands kanske mest anlitade pianist och har spelat med alla från DiLeva til Siw Malmkvist.

 

Vid ett tillfälle hoppade han in med Cash is King och det klickade direkt mellan Danne och Sverker. Både på det personliga och på det musikaliska planet. Sedan dess finns Giftet. Med sig i har de den dynamiska duon som är Robban Hansen (bas) och Andreas Bölling (trummor).

 

Giftets musikaliska influenser är varierade. Från The Grateful Deads -70-tals grönska via Mr Fuzzlords pedaler i Rival Sons och vidare ner mot terminalerna i Thåströms sfär. Det är kött & potatis á la Tom Petty till lunch, The National till middag och Eldkvarn som nattamat och dryck.

 

GIFTET: Sverker Magnusson – klaviaturer, gitarr och kör Danne Königsson - sång och akustisk gitarr Andreas Bölling - trummor och kör Robert Hansen – bas och kör 

 

Dörrarna öppnar 19.00

Musiken startar 20.30. 

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information