bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Quilty & Andy Irvine . Quilty 30 år. Jubileumsturné mars 2023. FULLBOKAT!

Quilty fyller 30 år och firar med att bjuda in den irländske folkmusiklegendaren Andy Irvine till ett musikaliskt möte och turnésamarbete.

Det blir ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart.

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världsmusikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.

 

”Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla numera 80-årige Andy Irvines livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusik-pionjär.”

 

Musiker:

Andy Irvine – sång, mandolin, mandola, munspel, Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle. Gideon Andersson – bouzouki, mandolin, bodhran, sång. Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarrStaffan Lindfors – kontrabas, sång

 

Quilty, Foto: Jörgen Sälde

Andy Irvine, Foto: Julianne Rouqette

 

Med stöd av

 

Kulturrådet och Culture Ireland

 

 

 

Före konserten erbjuder Stadshotellets pub - The Golden Pearl en genuin och traditionell Irish Stew med bröd, inkl 40 cl Mellerud eller ett glas vin (alt. alkoholfritt) för 249 kr. Bokas separat.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla